Rada projedná návrh využití bývalé lékárny

V pořadí třetí jednání rady města Sušice se koná dnes od 16 hodin na radnici.

 

Na programu jednání bude  mimo další body také seznámení se s návrhem na využití objektu bývalé lékárny  na náměstí. Návrh předloží PhDr. Jan Lhoták.

 

stara lekarna 3Rada města se dnes bude zabývat návrhem na úpravu zásad při prodeji bytů  a nebytových prostor v bytových domech v majetku města.  Dosavadní zásady jsou platné  usnesením z roku 2003 a v  současnosti vyvstala potřeba jejich aktualizace.  Na novém znění spolupracuje s právnkem města Odbor majetku a rozvoje, vedení města a členové bytové komise.

 

Na dnešním jednání radní projednají záležitosti týkající se aktuálních investičních akcí a majetkové agendy, předloženy jim byly také dodatky ke smlouvě o sběru, svozu a likvidaci komunálního odpadu, týkající se cenových úprav za uvedené služby.

 

Radníprodiskutují problematiku parkování na náměstí, vyjádří své stanovisko k předloženým nvrhům:

– připojení města Sušice k mezinárodní kampani “Vlajka pro Tibet”;

– žádost o umístění pamětní desky, na dům čp. 15 v ul. Havlíčkova, panu Františkovi Salzerovi (1902-1974), sušickému rodákovi, který působil jako režisér Národního divadla, divadelní a filmový herec a pedagog DAMU a Pražské konzervatoře (jeho žáky byli například Radovan Lukavský, Antonie Hegerlíková ad.).


Rada města bude seznámena s průběhem první schůzky komise kultury (21. 1. 2015) a jmény delegovaných  do osmičlenné skupiny, která bude naše město reprezentovat  na  dubnové konferenci Douzelage v rumunském městě Siret.

 

-red-