Požár auta, sexuchtivý senior…

Za volantem opilý

SUŠICKO/ Po třetí hodině v sobotu  noci byl kontrolován řidič u Hrádku – nadýchal 1,18 promile alkoholu. 

Vozidlo zn. VW Passat řídil 21letý muž z obce u Mostu v sobotu 21. června po třetí hodině v noci. U obce Hrádek byl kontrolován hlídkou policistů z obvodního oddělení v Sušici. Na výzvu se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 1,18 promile alkoholu. Řidič jel s vozidlem z Kašperských Hor přes Sušici. Souhlasil s lékařským vyšetřením a byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici. Řidičský průkaz byl policisty zadržen a muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

 

 

Po srážce došlo k požáru auta

HORAŽĎOVICKO/ V pondělí ráno jel 84letý řïdič z vedlejší na hlavní silnici – nedal přednost…

V pondělí 23. června před sedmou hodinou ranní došlo k dopravní nehodě, když řidič ve věku 84 let z Horažďovicka řídil vozidlo zn. Škoda Felicia a vyjížděl z účelové komunikace na silnici třetí třídy ve směru od obce Nová Ves na Chanovice. Před obcí u hřbitova nedal přednost v jízdě vozidlu zn. Škoda Octavia a došlo ke střetu, obě byla vozidla odražena mimo komunikaci, následně vůz  viníka začal hořet. Zraněný 84letý řidič byl ransportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni. Škoda činí 65 000 Kč. Při nehodě zasahovali i hasiči a zdravotníci.

 

Odjel cizím autem

HORAŽĎOVICE/ V noci z úterý na středu neznámý pachatel ukradl zaparkovanou Š Octavia. 

Horažďovičtí policisté přijali oznámení o odcizení vozidla, ke kterému došlo v noci z 24. na 25. června  v Horažďovicích. Majiteli vznikla škoda 95 000 Kč. Policie po odcizeném vozidle vyhlásila pátrání a případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci.

Podle trestního zákoníku, kdo se zmocní cizí věci nikoli malé hodnoty nebo motorového vozidla v úmyslu je přechodně užívat, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.

 

Kradli v lyžařském areálu

ŽELEZNÁ RUDA / Pachatel odcizil dvacet unašečů z lyžařského vleku. 

Oznámení o krádeži unašečů z dětského lyžařského vleku přijali policisté na obvodním oddělení v Železné Rudě. Neznámý pachatel odcizil v lyžařském areálu dvacet unašečů modré barvy. Každý byl opatřen teleskopem s ocelovým pérem a s přichycením k nosnému ocelovému lanu po celé délce vleku. Poškozeným vznikla škoda 150 000 Kč.
 

Vloupání do prodejny

ŽELEZNORUDSKO / Z prodejny si zloděj odnesl cigarety a finanční hotovost.  

 
V obci Alžbětín u Železné Rudy, v noci z neděle na pondělí, neznámý pachatel vnikl do prodejny. Uvnitř odcizil cigarety různých značek a z pokladny vzal finanční hotovost, ale při svém konání poškodil i vystavené zboží a registrační pokladnu. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci. Předem odhadnutá výše škody činí 250 tisíc korun.
 
 

Násilné jednání seniora

PLÁNICKO/ Muž ve věku 69 let měl donutit o třicet let mladší cizinku k pohlavnímu styku. 

 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování v Klatovech přijali oznámení o násilném jednání 69letého muže z Plánicka. Koncem května letošního roku měl donutit o třicet let mladší cizinku k pohlavnímu styku i přes její aktivní odpor. Policie oznámení prověřuje.
 
-p cr, red-