policie

I o svátcích se plní policejní statistiky

Řidička pod vlivem alkoholu

ŽELEZNÁ RUDA – v neděli krátce po půlnoci nezvládla levotočivou zatáčku, vozidlo se převrátilo na bok. Žena nadýchala 1,94 promile alkoholu

          V neděli 29. prosince 2013 v 01.00 hodin řídila 24 letá žena ze Sušice vozidlo zn. Mini Cooper od Železné Rudy ve směru na Hojsovu Stráž. Při projíždění levotočivé zatáčky vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do ocelového zábradlí na betonovém můstku. Při nehodě došlo k utržení zábradlí a vozidlo se převrátilo na bok a zůstalo mimo komunikaci v silničním příkopu. Bezprostředně po nehodě projížděli policisté místem a žena se podrobila dechové zkoušce s výsledkem 1,94 a opakovaně 1,60 promile alkoholu, byla převezena k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Klatovech. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 

Napadal přítelkyni, skončil na záchytce

SUŠICE – Fyzicky napadal bývalou přítelkyni,  v krvi měl skoro tři promile. 

      V pátek 27. prosince 2013 po jedenácté hodině dopoledne byla v Sušici fyzicky napadena žena v domě bývalým přítelem. Na místo se dostavili policisté a 44 letý cizinec se podrobil dechové zkoušce, kdy alkoholtester naměřil 2,93 promile alkoholu.
Muž byl zajištěn a převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.
 
 
 
Přilepšoval si k Ježíšku…
 
SUŠICE – Do restaurace vnikl neznámý pachatel v noci z 27. na 28. prosince 2013 na ulici Volšovská. Pachatel odcizil televizor, receiver k satelitnímu zařízení a cigarety různých značek. Škoda činí 21 020 Kč.
 
 
Pachatelé odnesli prsten i šuplíky
 
HORAŽĎOVICE, BUDĚTICE – Do rodinného domu vnikl v Horažďovicích neznámý pachatel v době od 18. do 29. prosince . Dostal se na oplocený pozemek u domu a do domu, který uvnitř prohledal a odcizil z něho prsten. Majiteli vznikla škoda 9 500 Kč.

Tu samou noc z 28. na 29. prosince 2013 v obci Budětice vnikl neznámý pachatel do prodejny. Uvnitř prodejny odcizil cigarety různých značek a dvě zásuvky z prodejního pultu. Poškozené společnosti vznikla škoda 23 000 Kč. 
 
 

Alkoholu měl víc než dost, rozumu  hodně málo

HORAŽĎOVICE – V jednu hodinu po půlnoci nadýchal v pátek 27. prosince, řidič ve věku 30 let z Prahy,na výzvu policistů při silniční kontrole 2,39 a opakovaně 2,41 promile alkoholu. Dál už v cestě mladík, který “odvážně” usedl za volant posilněn značnou dávkou alkoholu, sám nepokračoval – policisty byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici k lékařskému vyšetření a odběru krve.

 
-p cr, red-