Hradišťan koncertoval v Sušici

Vyprodaná Sokolovna aplaudovala včera večer výkonům Hradišťanu  a Svatoboru. Hradišťan, s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou, opět dokázal, že je ojedinělým hudebním tělesem s vysokou uměleckou i interpretační úrovní. Široký žánrový záběr a netradiční repertoár, který  od počátků fungování Hradišťanu čerpal především z folklóru, publikum nadchl.

 

svat hrad10

 

svat hrad15

 

svat hrad6

 

 

Stejně tak jako obvykle nezklamal Svatobor, který na adventním koncertu spoluúčinkoval. Závěr koncertu patřil oblíbené Masarykově písni, která v provedení téměř šestisetčlenného sboru (přidalo se i celé publikum) zněla sálem s mohutnou důstojností.

 

svat hrad16

 

Nechyběly samozřejmě ani adventní písně, po jejichž uvedení bylo v sále  několik okamžiků takové ticho, že by pověstný špendlík zarachotil. Atmosféra nadcházejícího adventního času v té  chvíli dýchla na všechny…

 

svat hrad24

 

Adventní koncert Hradišťanu a Svatoboru byl prvním “vánočním” programem  kulturně bohatého adventu v Sušici a vyšel na výbornou. Doufejme, že se i ty ostatní podaří tak jako právě včerejší večer.

Dlší fotografie z koncertu najdete ve FOTOGALERII.

-as-