policie

Traktor po internetu, žádný veřejný sex, “jen” běžné zásahy

policie

Policie ČR

Nepoučitelní důvěřivci a podvodníci

Za traktor po internetu zaplatil zálohu, teď nemá traktor ani peníze.

Prachatičtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu podvodu. Dosud neznámý pachatel nabídl v červnu 2013 na internetovém portálu k prodeji traktor tovární značky John Deer, za který mu kupující převedl na účet více jak 70 000 korun. Do současné doby však poškozený neobdržel traktor ani své peníze. Další prověřování provádí prachatičtí kriminalisté, kteří po pachateli intenzivně pátrají.
 
 
mpilustr

Mětská policie Vimperk

 

Případ vyhrožování řešili strážníci MP Vimperk 14. října v nočních hodinách. Taxikář nahlásil, že mu jeho zákazník po cestě začal vyhrožovat. Hlídka MP na místo dojela společně s hlídkou Policie ČR. Agresor byl podnapilý a neměl u sebe doklady, proto byl lustrován v evidenci policie ČR s negativním výsledkem. Po uklidnění situace ani taxikář nechtěl věc dále řešit.

Dva mladí lidé ve vozidle na ul. Špidrova ve večerních hodinách 15. října se zdáli podezřelí, a tak byli nahlášeni strážníkům s tím, že asi fetují. Kontrola místa zjistila, že dotyční dva (muž a žena), byli ve voze za zcela jiným účelem. Nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání a tak hlídka v poklidu místo opustila.

 

Romové prý slovně napadali hosty nonstop baru, ale svědci chyběli. Obsluha baru volala strážníky 16. října a oznámila jim, že parta Romů obtěžuje hosty provozovny a dokonce je vyhazuje. Romové sami potvrdili,že v baru došlo k hádce, ale z důvodu rasového napadání od skupinky mladých, kteří přišli do baru po Romech. Nikoho nevyhazovali- Bohužel, jak už to tak v těchto případech bývá, se na místě nenašli žádní svědci. Obsluha baru byla řádně poučena o potupu při jakémkoliv protiprávním jednání, a šetření na místě, vzhledem k tomu, že již zde nebyl nikdo s kým by bylo co šetřit, bylo ukončeno.

 

Domácí hádku uklidňovali strážníci týž den večer v ul. na Stráni. manželé se nepohodli do té míry, že došlo ke zranění ženy. U případu asistovala také Policie ČR, a záchranná služba, která zraněnou odvezla k ošetření. S podezřením na spáchání trestného činu dále šetří případ státní policie.

 

Zhruba o 24 hodin později byla MP zavolána k dalšímu údajnému fyzickému napadení- tentokrát ne do domácnosti, ale do nonstopu Campanula. Po příjezdu na místo se ale žádní rváči ani zranění na místě nenacházeli, strážníci odjeli za dalším výkonem služby do ul. Pasovská, kde měli narušovat veřejný pořádek hlasitým projevem Romové pod vlivem alkoholu. Skupinku strážníci našli, zklidnili a poučili o řádném chování.

 

Další rušení nočního klidu měl kolem druhé ranní 18. října na svědomí volně pobíhající pes, který štěkotem budil občany. Hlídka na místě psa odchytila a odvezla do záchytného kotce. Druh den se o něj přihlásil majitel, jemuž utekl. Po projednání přestupku mu byl čtyřnohý přítel vrácen.

 

Kromě uvedených případů byla v uplynulých dnech městská policie několikrát volána „k planým poplachům” (ukázalo se že nejde o protiprávní jednání, vyřizovala několikeré špatná parkování a dohlížela nad veřejný pořádkem v nočních hodinách pravidelnými kontrolami ulic.

-red, mp-