O víkendu vyloupil tři prodejny

Informační servis Policie ČR

 

Třikrát a dost – tohle pravidlo na vlatní kůži  vyzkoušel  v praxi pachatel, který v Horažďovicích o víkendu vyloupil tři prodejny. V první poškodil pokladnu a odcizil drobné mince, ve druhé ukradl mobilní telefon a ve třetí vzal z pokladničky drobné mince. Celková škoda činí 9 700 Kč. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

Řidiči a alkohol

A klidně sednou za volant…
– Hlídkou policistů z dopravního inspektorátu byl u obce Obytce kontrolován v pátek 18. října 2013 v 15.40 hodin řidi,č 57letý muž z Klatov při řízení vozidla zn. Opel. Dechovou zkouškou zjištěno 0,76 a opakovaně 0,64 promile alkoholu. Policisté zjistili, že muž má od měsíce září zadržen řidičský průkaz.     

– V Železné Rudě policisté v sobotu 19. října 2013 v 1.20 hodin kontrolovali řidiče vozidla zn. Mazda 626, cizince ve věku 35 let. Muž souhlasil s dechovou zkouškou a bylo naměřeno 0,49 a opakovaně 0,46 promile alkoholu. Cizinec přiznal, že před jízdou vypil pivo.

– V Klatovech na ulici Dr. Sedláka byl v sobotu 19. října kontrolován 34 letý řidič z Chrudimska, u něhož dechová zkouška 0,61 a opakovaně 0,56 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

29letá žena ze Sušice řídila Hyundai Accent ve směru od Volšov do centra Sušice v úterý v 0.50 hodin. Přehlédla zúženou komunikaci u přechodu pro chodce za odbočkou ke stadionu. S autem vyjela na chodník, pak narazila do dvou kovových bezpečnostních zábran a do dopravní značky. Alkoholtester u ní naměřil 1,61 a opakovaně 1,74 promile alkoholu. 

 

…nebo za řídítka

I cyklista je účastník silničního provozu – v pátek večer projížděl Horažďovicemi na neosvětleném jízdním ko u Sušice. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,77 a opakovaně 0,86 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán na městský úřad k dalšímu opatření.

 

V Červených Dvorcích policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali v pondělí 21. října 2013 v 18.40 hodin cyklistu. Šedesátiletý muž ze Sušice se na výzvu podrobil dechové zkoušce a výsledek měření byl 1,46 a opakovaně 1,34 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán správnímu orgánu.

 
Pokrařují kontroly na podávání alkoholu mládeži
Čtyři kontroly proběhly o víkendu – policisté zkontrolovali šet restaurací a barů v Horažďovicích, dvanáct restauračních zařízení v Janovicích a v Nýrsku, pět restaurací v Kolinci, Malonicích, Běšinech, Velharticích a Čachrově. Při uvedených kontrolách nebyla zjištěna žádná osoba mladší 18 let pod vlivem alkoholu.
 
 

 

Byla mu zima, vzal si kamna – v Horažďovicích vnikl neznámý pachatel v noci ze 17. na 18. října do rekreační chaty, kde uvnitř vše prohledal. Vzal krbová kamna, propanbutanovou láhev a další věci. Vnikl i do sklepa, kde nepohrdl pivem a v kůlně se mu “zalíbila” travní sekačka. U chaty zmizel zahradní nábytek, kamenné koryto a další věci. Poškození vyčíslili škodu na 43 270 Kč.