policie

Výhrůžkami se domáhal pozornosti

Policejní informační servis

Výhrůžky smrtí a zapálením domu – ve zkráceném přípravném řízení šetří policisté na Obvodním oddělení Sušice případ nebezpečného vyhrožování, kdy muž ve věku 51 let ze Sušice převzal sdělení podezření z přečinů nebezpečné vyhrožování a porušování domovní svobody. V době od 1. do 11. května letošního roku v obci na Hartmanicku vyhrožoval bývalé přítelkyni i její matce opakovaně usmrcením a zapálením domu. Do domu bývalé přítelkyně se  neoprávněně dobýval už od loňského léta, několikrát se mu to i podařilo.

 

Nechávat věci v autě se nevyplatilo – do zaparkovaného vozidla vnikl v Sušici neznámý pachatel v pátek 22. června  v odpoledních hodinách. Z auta si odnesl uvnitř ponechanou tašku, ve které byly osobní doklady, dvě platební karty peněžních ústavů, finanční hotovost a svazek klíčů. Majiteli způsobil škodu 6 600 Kč.

 

Pozitivní na amfetamin – dechová zkouška, kterou provedli policisté  při silniční kontrole ve večerních hodinách  u 37letého muže ze Sušice sice nebyla pozitivní na alkohol, ale test na přítomnost omamných a pschotropních látek jednoznačně prokázal přítomnost amfetaminu. Řidič souhlasil s lékařským vyšetřením a byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici, kde byl proveden odběr krve i moči. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku.

 

-red p cr, dl-