Vimperští bikeři do sezony 2020 v novém

Cyklistický tým Česká spořitelna Specialized Junior se mění na Rouvy Specialized Cycling Team

 

DSC 0084

 

Cyklistický tým Česká spořitelna Specialized Junior podepsal tříletou spolupráci s novým generálním partnerem týmu, českou firmou VirtualTraining s.r.o. Přestože se jedná o softwarovou firmu, k cyklistice má blízko – jejím hlavním produktem je aplikace Rouvy simulující reálnou venkovní jízdu při tréninku na cyklotrenažeru. Do nové sezóny 2020 tak bude tým vstupovat pod novým názvem Rouvy Specialized Cycling Team.

 

Záměr spolupráce a společný program

Ve vzájemné spolupráci vidí oba celky mnoho výhod. Petr Samek, spolumajitel Rouvy, zmínil hned několik důvodů, které firmu vedly k rozhodnutí podporovat cyklistický tým. ”Naším cílem je podpořit tým v jeho závodních ambicích, je v tom ale i podnikatelský záměr. Chceme se zviditelnit na největších cyklistických podnicích v České republice i ve světě. Rouvy je český produkt, který je paradoxně známý především v Americe a západoevropských zemích. Proto je pro nás skvělé spojení s českým týmem, který je zároveň UCI MTB týmem a účastní se největších českých i světových závodů. Rouvy se tak s pomocí týmu může dostat více do povědomí cyklistů v Čechách i ve světě.” Jak ale Petr Samek zdůraznil, nebude se jednat pouze o logo na dresu. “Máme v plánu prezentovat Rouvy aplikaci při několika akcích týmu, například na mistrovství světa v Albstadtu nebo na závodech Světového poháru v Novém Městě na Moravě.” Kromě zviditelnění značky Rouvy v cyklistické komunitě má firma podle Petra Samka i další záměry, jak spolupráce s cyklistickým týmem využít. ”Rouvy nabízí svým uživatelům tzv. Group Ride, pravidelné online vyjížďky s ambasadory Rouvy nebo jejími partnery. Ti udávají tempo a motivují účastníky ke kvalitnímu výkonu. V takové ambasadory se nyní promění členové týmu, s kterými budou naši uživatelé moci trénovat pravidelně po celou zimu. Dále budeme pořádat dva tréninkové kempy spojené s týmem. Tyto pobyty budou primárně pro Rouvy uživatele, kteří během zimy budou moci trénovat na trasách kempů přímo v aplikaci. Připraví se tak na jarní a letní kemp s týmem v atraktivních italských destinacích, v Toskánsku a Livignu.” Trenér a manažer cyklistického týmu ve Vimperku Jiří Lutovský ke spolupráci dodává: “Spolupráce s novým generálním partnerem má velký význam pro obě strany. Pro nás to znamená, především možnost zachování činnosti týmu s další perspektivou jeho rozvoje. Pro Rouvy je to příležitost využít našeho týmu jako marketingového prostředku. Mimo jiné se jedná o spolupráci s mými bývalými svěřenci, pro které je tým srdeční záležitost.” „Během 15-ti let vzájemné spolupráce se nám podařilo vybudovat ambiciózní tým, který získal licenci Mezinárodní cyklistické federace UCI a účastnil se významných mezinárodních závodů. Zároveň klub pomáhá vychovávat mladé sportovce ve Vimperku a okolí. Jsme rádi, že vimperský cyklistický tým můžeme předat do rukou nového generálního partnera, který má k cyklistice vřelý vztah a bude tak garantovat jeho další rozvoj,“ říká Radomil Štumpa z České spořitelny.

 

Firma VirtualTraining posiluje svoje aktivity na domácí půdě ještě z jednoho důvodu. S rostoucí popularitou produktu Rouvy plánuje firma přijmout nové kvalifikované zaměstnance z oblasti marketingu, sales, PR, ale samozřejmě i programátory a testery. Není asi překvapením, že kladný vztah ke sportu v kombinaci s angličtinou je při výběrovém řízení v této firmě velkou výhodou… Více zde

 

DSC 0047

 

Společná historie týmu a Rouvy

Vimperský cyklistický tým nespojuje se softwarovou společností VirtualTraining s.r.o. jen nová partnerská smlouva. Mají i historickou vazbu. Není náhoda, že se sídlo týmu i firmy nachází ve Vimperku, v malém městě v srdci Šumavy. Bike klubem, který je po více než 20 let součástí sportovního gymnázia ve Vimperku, prošly stovky studentů-závodníků. Mezi nimi byli také majitelé a zaměstnanci firmy VirtualTraining s.r.o.. Právě během studií na sportovním gymnáziu, kdy trénink na trenažeru tvořil velkou část zimní přípravy cyklistů, přišel bývalý reprezentant a nyní spolumajitel Rouvy, Jiří Samek, s myšlenkou, jak zpestřit tento způsob tréninku. Tehdy začal pracovat na realizaci svého nápadu společně s bratrem a jeho kamarády, kteří studovali na vimperském gymnáziu programování. Tato souhra okolností dala vzniknout prvnímu softwaru, který se v průběhu 15 let postupně vyvinul v dnešní aplikaci Rouvy, která se stala oblíbeným tréninkovým nástrojem cyklistům po celém světě.

 

DSC 0035 

 

O Rouvy

Rouvy je aplikace pro cyklisty, která umožňuje jezdit po známých alpských silnicích a přitom neopustit domov. Aplikace simuluje reálnou venkovní jízdu pomocí špičkových videí s GPS profilem trasy a díky rozšířené realitě. Trasy s rozšířenou realitou kombinují animované 3D jezdce s reálným videem, takže si mohou cyklisté užívat pestrost a zábavu cyklistiky i doma. S Rouvy nesetrvávají v monotónním tempu ubíjejícího indoorového tréninku, ale mohou i v zimním období zdolávat vyhlášené trasy z celého světa. Stačí připojit cyklistický trenažer k aplikaci Rouvy a zvolit si z více než 3000 tras podle délky nebo profilu, tak aby každému kdykoliv zapadly do tréninkového plánu. Data aktivity je možné synchronizovat s populárními aplikacemi jako je Strava nebo TrainingPeaks. Rouvy trasy s rozšířenou realitou jsou cesta k zábavnému, avšak poctivému tréninku pro každého. Novinkou letošní zimy je nová moderní aplikace Rouvy AR, která je nyní jako beta zdarma pro všechny uživatelé Mac a Apple TV. Více na webových stránkách rouvy.com.

 

DSC 0053

 

O týmu

Cyklistický tým při Bike klubu Vimperk vznikl v roce 1994. Od roku 2004 byla generálním partnerem týmu Česká spořitelna a.s.. Od toho se odvíjel i název UCI MTB teamu, který jezdill od roku 2010 pod značkou Česká spořitelna Specialized junior MTB team. Od samého začátku spolupracuje Bike klub Vimperk se sportovním gymnáziem ve Vimperku, kde většina závodníků týmu studuje. Mimo to se tým stará i o talentovanou mládež a o nejmladší sportovce. V roce 2020 bude tým opět registrován u mezinárodní cyklistické federace jako UCI MTB team, což opravňuje jeho závodníky ke startu ve světových pohárech a světové juniorské sérii. V závodním programu jsou i závody českého poháru a Kola pro život. Bike klub Vimperk dále pořádá každoročně dětský cyklistický tábor Sportcamp Zadov. Letos proběhl již dvacátý ročník kempu. Spolupráce s novým generálním partnerem Rouvy dává perspektivu a zachovává kontinuitu péče o závodníky týmu, od reprezentantů v UCI MTB teamu až po nejmenší talentované děti ve sportovním kroužku.

 

 

Plán týmu Rouvy Specialized pro rok 2020

 

Tým se v roce 2020 zaměří

– na závody světového poháru horských kol v kategorii U 23 a tím zajistí posloupnost růstu nejlepších závodníků v této kategorii, Terezy Sáskové, Sama Jirouše , Matěje Bedrníka, Jaromíra Skály, Zuzany Šafářové a Oskara Marka

 

– na závody světového poháru v kategorii juniorů a mezinárodní závody, které budou sloužit jako příprava k dosažení úspěchu na mistrovství Evropy a mistrovství světa.

 

– dále na výchovu a podporu závodníků v žákovských a kadetských kategoriích.

 

– na účast v závodech Kola pro život, tento seriál zajišťuje závodní a sportovní vyžití pro široké masy cyklistů a velká část odchovanců týmu v tomto seriálu startuje v řádách renomovaných týmů. Úspěchy na mezinárodní scéně, a s tím spojená publicita, jsou tahákem pro mladé sportovce a začínající bikery, kteří se chtějí rovnat svým úspěšnějším a starším kamarádům. Na závodech Kola pro život je možno podchytit další potencionální talenty cyklistiky a poskytnout jim zázemí a podmínky pro přípravu. Tým bude posílen novými závodníky a studenty vimperského sportovního gymnázia.

 

DSC 0090

 

Tým 2020

Realizační team:

Jiří Lutovský – team manager, trenér SG, předseda klubu

Luděk Sáska – asistent team managera

Vojtěch Huřík – trenér SG a mládeže

Robert Jezl – technické zajištění

Lukáš Malý – mechanik

Jan Jedlička – trenér mládeže

Josef Vincík – trenér mládeže

Andrea Jezlová – fyzioterapeut

Aneta Frej – fyzioterapeut

Mudr Jan Fuchs – doktor

 

 

 

Závodníci:

Samuel Jirouš / 2000 / – reprezentant ČR , U 23 – mistr ČR ve štafetě

Matěj Bedrník / 2000 / – U 23 – mistr ČR ve XCE

Oskar Marek / 2001 / – U 23 – 6. v celkovém pořadí českého poháru MTB

Zuzana Šafářová / 2001 / – U 23 – 4. v celkovém pořadí českého poháru

MTB Jan Sáska / 2002 / – junior – 4. v celkovém pořadí českého poháru

MTB Jaromír Skála / 1998 / – U 23

Jaroslav Vondráček / 2000 / – U 23

Štěpán Vytlačil / 2001 / – U 23

Tomáš Matějka / 2001 / – U 23

Jan Štych / 2001 / – U 23

David Hendrych / 2001/ – U 23

Martin Dušák / 2002 / – junior

Jakub Hanák / 2002/ – junior

Šimon Němec / 2002 / – junior

Vojtěch Jursa / 2002 / – junior

Ondřej Matějka / 2003 / – junior

Petr Kopecký / 2003 / – junior

Matyáš Vondráček / 2004 / – kadet

Nela Viktorová / 2004 / – kadetka

 

Cyklistické centrum mládeže Bike klub Vimperk

Cíle: Závody Kola pro život, Český pohár MTB, Šumavský pohár, mezinárodní závody

Závodníci:

Matěj Kunčík / 2004 / – kadet

Monika Nárovcová / 2005 / – kadetka

David Chalupný / 2005 / – kadet

Jakub Steinbach / 2005 / – kadet

Jan Bohm / 2006 / – žák

Vincent Jirouš / 2008 / – žák

Emma Mánková / 2008 / – žákyně

a dalších více než 30 v dětských a mládežnických kategoriích

 

   {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/rijen/rouvy_tiskovka/{/gallery}

{jcomments off}