Finále ČP na Horních Mísečkách

Finále ČP na Horních Mísečkách

 

     Tak je dobojováno. Poslední sady medailí letošní lyžařské sezóny se “rozdávaly” na Horních Mísečkách. I na členy Fischer Ski klubu Šumava Vimperk něco vyšlo… Historicky první medaili v soutěži MČR smíšených družstev dospělých (1.liga) vybojoval vimperský tým složený kolem našeho odchovance Tomáše Kalivody a juniorů z místního sportovního gymnázia. Do hodnocení se započítávají jednotlivé výsledky členů týmu ze všech závodů českého poháru a více bodů z celé ČR posbíral pouze ČKS Ski Jilemnice. Na třetím místě se pak umístil KL SG Jablonec.

 

     V sobotu byly na programu ČP sprinty volně a lepší výsledky jsme předvedli v kvalifikaci, ve finálových rozjížďkách se nám nevyhnuly pádíky a kolize, takže nejlepších výsledků dosáhli bratři Tomáš (muži) a Lukáš (mladší dorostenci) Kalivodovi, kteří shodně skončili na pátých místech.

 

     V neděli již se jelo MČR – hromadné starty klasicky na dlouhých tratích v rámci Hančova memoriálu. Anežce Honsové těsně unikla medaile ve mladších dorostenkách (4.místo), její bratr Tonda již na medaili dosáhl (3.místo) a i další dva naši mladší dorostenci se vešli do první desítky – Lukáš Kalivoda (5.místo), Jan Řezník (9.místo). Ve starších dorostencích na patnáctikilometrové trati si dojel Šimon Pavlásek pro stříbrnou medaili, Ondra Mánek byl dvanáctý, Jakub Holoubek skončil na 25.místě a Josef Kadlec na 34.místě. Juniorky Adéla Nováková a Tereza Řezníková také na patnáctikilometrové trati dokončily závod na čtvrtém resp. šestém místě. Z juniorů na své první třicítce dobře bojoval Jakub Švejda (5.místo) respekt zaslouží i Matěj Vachuta (16.místo) a Ondra Holoubek (18.místo).

 

     V celkovém hodnocení ČP v letošní sezóně si pohár za třetí místo vysloužil mladší dorostenec Antonín Honsa, ve starších dorostencích skončil celkově druhý Šimon Pavlásek a v juniorech po velmi těsném souboji skončil nakonec třetí Jakub Švejda. V hlavní kategorii mužů obsadil rovněž třetí místo Tomáš Kalivoda. Taková je tedy krátká rekapitulace po závěrečných závodech letošní sezóny. Gratulujeme závodníkům k dosaženým výkonům a přejeme hodně úspěchů a zábavy v dalším sportování.

 

Zbyněk Pavlásek a Olina Honsová trenéři SG Vimperk 

 

 Foto:Ladislav Řezník

 

 {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/brezen/ski_klub/{/gallery}

{jcomments off}