Historické okénko: proměny v čase

Vimperk v proměnách času (33)

 

V tomto díle se podíváme na místní zimní stadion – jak s za léta změnil?  A jak se vyvíjel hokejový Vimperk? Dřív se tu hrával hokej  na vysoké úrovni, dočkáme se zase toho, že budou tribuny burácet a podporovat “mistry”?

 

Na webových stránkách zimního stadionu se dočteme, že: “…první  velký hokejový zápas viděl Vimperk v roce 1959, kdy proti domácí Jiskře nastoupil tehdejší přeborník republiky  celek SONP Kladno. Zápas skončil vítězstvím hostů 13:3.” Od té doby hokej i město Vimperk a jeho sport urazili pěkný kus cesty. A i když se zdá, že se zimní stadion příliš nezměnil, určitě  se za jeho provozem  a údržbou skrývá pěkný kus práce a nemálo peněz.

 

Co na závěr? Přece popřát, aby byl svědkem co největšího počtu přesvědčivých vítězství domácích týmů, aby  tu početní diváci vytvářeli  elektrizující sportovní atmosféru, aby na jeho ploše rády  bruslily děti a  vydávali se sem i dospělí, a aby  byl jako jedno z vimperských sportovišť udržován, vylepšován a hojně využíván.

 

Zimák 1

 

 

zimák 1

 

(zf)

 

 VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY SERIÁLU NAJDETE V RUBRICE  “HISTORIE OBCE” nebo  >>>ZDE<<<

********************************************************************************************************************************

Pojďte si společně s námi v našem historickém okénku připomínat, jak se v průběhu doby mění tvář Vimperku – porovnejte sami, jestli prošla tím správným  faceliftem, nebo jestli stárne přirozeně a elegantně, případně co zmizelo v propadlišti dějin. Jakou nám dnes ukazuje tvář ve srovnání s minulostí? Mladší, hezčí, zralejší, vrásčitou?  Každé pondělí v podvečer se můžete těšit na nové “zrcadlo” Zdeňka Formánka.

 logo šumava