Politickým trafikám odzvonilo

 

 

 

Parlament schválil 7. rekonstrukční zákon!

 

Slavíme konec trafik! Prosadili jsme nový protikorupční zákon

 

 

rekonts

 

 

       Politickým trafikám odzvonilo. Poslanci v úterý definitivně schválili nominační zákon, který má zamezit rozdávání politických trafik ve státních firmách. Každý uchazeč o místo v dozorčí nebo správní radě státní firmy bude muset projít transparentním výběrem s jasnými pravidly. Státní firmy tak nebudou vést kamarádi politiků, ale skuteční odborníci. A to je dobrá zpráva pro ČEZ, Lesy ČR a mnohé další.

 

 

 

 

       Z původního bezzubého vládního návrhu se poslancům ve spolupráci s Rekonstrukcí státu podařilo připravit funkční zákon. Pozměňovací návrhy senátorů navíc odstranily dílčí legislativní nedostatky. Velký dík za to patří Radku Vondráčkovi (ANO), Marianu Jurečkovi (KDU-ČSL) a Tomáši Martínkovi (Piráti). Svými návrhy k finální podobě zákona přispěl i senátor Zdeněk Hraba (STAN).

 

 

rekons

 

 

       Rekonstrukce státu usilovala o vznik zákona od roku 2013. Teď již zbývá jen podpis prezidenta a 7. rekonstrukční zákon bude na světě.

 

 

 

 

       Děkujeme za Vaši přízeň. Pomáhali jste nám celých 6 let přesvědčovat politiky, že je nový zákon proti politickým trafikám potřeba. Bez Vás bychom nemohli vést desítky schůzek s politiky, připravovat odborné podklady a materiály a informovat o všem veřejnost. Někteří politici zpočátku tvrdili, že takový zákon ani není možné napsat. I díky Vaší podpoře se to však podařilo.

 

 

 

 

Staňte se nyní dárcem Rekonstrukce státu a měňte společně s námi politiku k lepšímu!

 

 

 

 

       K tomu, abychom mohli i v příštím roce prosazovat další zákony, které omezují korupci, zprůhledňují vládnutí a zamezují politikům ve zneužívání jejich pravomocí, Vás potřebujeme.

 

 

 

Tereza Krištofová
Ervín Hausvater

{jcomments off}