Roboti na vimperském gymnáziu

 

 

 

Roboti na vimperském gymnáziu

 

 

 

 

 

       Ve dnech 24. a 25. října probíhaly na Všeobecném a sportovním gymnáziu ve Vimperku projektové dny. 10 studentů, z toho 4 dívky, si vybralo práci s robotem EDISONEM. 10 těchto robotů daroval škole spolek VIM.Perk., z.s. Spolek ve Vimperku nově vznikl a chce podporovat rozvoj technického vzdělávání. Projektový den vedl pan Jan Jedlička z firmy Virtualtraining, která je jedna ze zakládajících firem spolku.

 

 

 

       Po algoritmické rozcvičce začali žáci zkoušet první ovládání EDISONA. Učili jej objet stanovenou trasu, zkoušeli připravené programy – sledovat světlo, reagovat na tlesknutí apod. Poté přidali hledání předmětu v blízkém okolí a jeho tlačení před sebou, nebo reagovat na vyznačenou hranici, kterou nemá robot překročit. Vše pak uplatnili při úklidu předmětů z vyznačeného území pomocí robotů, nebo v malém robotickém sumo zápase.

 

 

 

       Kromě robotů žáci dostali také stavebnici, která zaujala především mladší žáky gymnázia. Druhý den projektového dne se z robotů začala stavět pásová vozidla, bagříky, dokonce vznikl i jeřáb. K ovládání jejich pohybu byly využity i dálkové ovladače. Jejich spojení s EDISONEM probíhalo pomocí připravených čárových kódů od výrobce robota.

 

 

 

       Dovolte mi ještě jednou poděkovat za podporu panu Jedličkovi, panu Samkovi a nově vzniklému spolku VIM.Perk.

 

 

 

Ing. Anna Chrstošová

a studenti Všeobecného a sportovního gymnázia,

Vimperk, Pivovarská 69  

{gallery}Jitka/listopad/projek{/gallery} 

{jcomments off}