Oprava Kapličky zahájena

 

 

 

  Práce na kapličce zahájeny

 

 

 

 

Ve středu, 7. srpna, byla zahájena oprava Kapličky na Brantlově dvoře.

 

 

 

       Na místě se sešli zástupci dodavatelské firmy TV Invest, která bude kapličku opravovat, Vimpersko
zastupovaly Věra Vávrová, Mirka Fridrichová Kunešová a Vlasta Komrsková. Na místě se sešly s paní Janou Staňkovou, paní Janou Míglovou a její vnučkou, které s kapličkou bezprostředně sousedí.

 

 IMG 0139

 

       Chtěli bychom jim všem poděkovat za to, že přišli. Míglovi poskytnou během stavby přístup k elektřině. Staňkovi pomohou se zemními pracemi v bezprostředním okolí kapličky a navíc věnují kus pozemku kolem ní, aby na něm mohl vzniknout okapový chodníček. Vnučka paní Míglové slíbila, že bude nad zedníky provádět dozor, aby opravdu pracovali a domluvila si za to mzdu – šmoulí bonbony.

 

 

 

       Majitelem firmy TV Invest je Jaroslav Pretl, představil nám stavbyvedoucího pana Lukáše a nastínil, že v prvních dnech bude ke kapli navážen materiál, lešení a základní stavební technika. 

 

 

 

       Letos bychom měli proinvestovat cca 440 tis. Kč. Za to postavíme novou střechu, oklepeme zdi a zpevníme je speciálními halifaxovými výztužemi. Když se všechno podaří, kaplička bude mít do zimy novou střechu a bude zpevněná tak, aby bylo jisté, že nespadne.

 

 

 

Těšíme se na setkání u kapličky. Jestli vás zajímá, jak práce postupují, naplánujte si k ní procházku. 

 

 

 

O postupu prací vás budeme pravidelně informovat.

 

 

 

Za fotky děkujeme Milanu Peškovi. 

 

 

 

Věra Vávra,

Spolek Vimpersko

  {gallery}Jitka/srpen/kaplicka{/gallery}   

{jcomments off}