Boubínská voda pokřtí nový kalendář


     

VK - titulní strana     “Vimperský učitel Jan Tláskal dělí svůj čas mezi tři velké lásky: hudbu, jíž se i živí, dále fotografování, které náleží spolu s historií, výtvarným uměním a turistikou k největším z jeho koníčků (svůj první fotoaparát našel v jedenácti letech pod vánočním stromečkem a dnes vedle vlastního kreslení světlem též sbírá historické fotopřístroje), a konečně Šumavu, na níž se narodil. Pokud tedy zrovna nesedí u klavíru v základní umělecké škole či gymnáziu, případně na pódiu některého koncertního sálu, dívá se s velkou pravděpodobností na svět objektivem, a to nejraději ze šumavských vrcholů, zejména pak Boubína. Již osmým rokem na něj podniká každý týden v kterékoli denní i noční době a za každého počasí pravidelné výstupy nebo cyklistické výjezdy, jejichž počet míří v celkovém souhrnu do sedmé stovky. Tajemný Boubín, opředený pradávnou historií a zásluhou vyhlídkové plošiny na své rozhledně představující v současnosti nejvyšší možné místo české Šumavy, se stal muzikantu a fotografovi nejen nepostradatelným místem odpočinku a regenerace, ale především silným inspiračním zdrojem, mimo jiné zúročeným i v tomto kalendáři.”

 

S tímto průvodním textem se můžeme setkat vedle celkem čtyřiadvaceti snímků v novém kalendáři, který vydalo Město Vimperk na rok 2016 a slavnostně jej pokřtí  v úterý 11. srpna od 10:00 v Kavárně Ve Skále.

 

 

 


VK1Jan Tláskal spolupracuje v daném ohledu s vimperskou radnicí již podruhé, neboť před čtyřmi lety se autorsky podílel v rámci vimperského fotoklubu na kalendáři pro rok 2012 “Vimperk v detailech”. Zmíněný fotoklub momentálně opět pracuje na kalendáři pro rok 2017.

 

Bez zajímavosti není skutečnost, že kalendář  “Vimperk … pod Boubínem 2016” bude pokřtěn vodou z Boubína, odkud ji autor osobně přinese – konkrétně z Kaplického potoka, který na Boubíně pramení a napájí jezírko v pralese.

 

Více :

FOTOKRONIKA

KULTURNĚ HISTORICKÝ DROBNOHLED

 

(red)