Jan Kraus : Nejmazanější v Evropě

jan kraus     JAN KRAUS : NEJMAZANĚJŠÍ V EVROPĚ

     

     Bývalý prezident a přítel kmotrů všeho druhu vyrazil za panem Savovem do Londýna. Proč – je jedno. Patří k sobě.

 

     Mezitím česká policie zahájila vyšetřování s dalšími soudci ze severu Čech – klasika – úplatky. Justiční jsou samozřejmě za výsledek soudního řízení nebo vrácení řidičáku apod. V zemi Sv. Rampuly a Grygárka je ještě co čistit.

 

     Ústavní soud nám dobrým výrokem o poslanecké imunitě bohužel také sdělil, že Nejvyšší soud je pitomec. Že poslanecká, ani žádná jiná, imunita nemůže souviset s kšeftováním, ví každý, kdo o demokracii četl jen v rodokapsech. V kšeftu je jen volná ruku trhu, v Česku pak občas ještě v kapse souseda, pod stolem, a pak ruka ruku umyje – jaká imunita?

 

     V justici se teď objevilo více kauz, což je dobře, protože vyšetřování, prokazování a případné obvinění je v téhle hájence ještě daleko těžší než kde jinde. Soudce má nezávislost a svědomí, což v případě poškozence často funguje jako mantinely před spravedlností.

 

     Něco jako „dárky“ pro Nagyovou, které všichni, jak tvrdí, dávali dobrovolně. Dobrovolně proto, že cválala na premiérovi a to samozřejmě silně k dobrovolnosti pudí. Dokonce i spolumajitel Blesku a Reflexu, pan Křetínský, neodolal a musel dát dárek…

Zajímavé na dárcích jistě je, že žádný nebyl levný. Chápu. Nešlo o nic od srdce, ale od prkenice.

 

     Mně zatím nikdo nic nedal… Vůbec nechápu proč? A nad tím vším naše zahraniční politika, za kterou bychom časem mohli získat korunu „nejmazanějších“ v Evropě. Anebo také všeobecné pohrdání.

 

     Ale už jí rozumím: Dejte sem všechny prachy, nezajímejte se a necamrejte do toho, za co a jak je utratíme. Výhody bereme všechny, nevýhody žádné. Počkáme, jak dopadne Řecko, abychom nemuseli nic dávat, uprchlíky nechceme, máme plno, obranu naopak chceme od NATO, ale jako kamarádi Ruska vás v případě nouze možná napadneme. Euro nechceme, leda, že by se koruna výrazně zapotácela, pak ho případně rádi přijmeme.

 

     Vše, co by bylo proti vyžíračce, budeme vetovat, jsme tu jenom jednou…

 

     Pokud jde o uprchlíky, jak prezident tak premiér i ministr zahraničí tvrdí, že je problémy třeba řešit přímo v zemích, kde vznikají. Nevím, na co čekáme? Je třeba pozemního vojenského útoku, zlikvidovat Islámský stát, Al Kajdu, Hizballáh, všechny další teroristické skupiny, pobít pár vznětlivých kmenů, zpacifikovat Egypt, Palestince donutit, aby uznali právo Izraele na existenci, z teroristy zavést hromadné psychoterapie a za 14 dní můžeme být zase všichni doma… Vidím Zaorálka v brigadýrce, jak útočí od moře, zatímco Sobotka obkličuje Damašek…

 

     Smutnou zprávou je onemocnění Miroslava Kalouska totálním Babišismem (trpí jím i pěkná porce místních novinářů), projevující se tím, že o nikom a ničem jiném, než je Babiš už nepromluví, za vším jej vidí, cítí a přinejmenším tuší – a to nepřetržitě.

 

     Naštěstí léto, jako období, není součástí péče státní správy, možná proto bývá krásné a těšme se z něj!

 

zdroj : Nadační fond proti korupci