Rozhledy z Knížecího stolce

Letos v létě uplynou 3 roky od slavnostního otevření nové rozhledny na vrcholu Knížecí stolec ve Vojenském výcvikovém újezdu Boletice. Turistická trasa s rozhlednou jsou přístupné veřejnosti o víkendech a svátcích. Samotná rozhledna se nachází v nadmořské výšce 1236 metrů n.m. Poprvé jsme o nové rozhledně informovali v článku 29. září 2012, celý článek ZDE.

 

Velmi atraktivní turistický okruh dlouhý necelých 15 km však příliš mnoho turistů do této lokality neláká. Pokud tedy chcete potkat minimum turistů a přitom si užít nádhernou přírodu s dalekými výhledy do krajiny, určitě se na Knížecí stolec vydejte, v žádném případě nebudete litovat.

 

19. dubna, kdy byly tyto fotografie pořízeny, panovalo počasí s minimem oblačnosti, což je pro fotografy snad to nejhorší možné počasí. Teplota se držela kolem 9°C, slabý vítr pocitovou teplotu nijak nesnižoval. Sněhová pokrývka se na vrcholu ani v okolí již nevyskytuje. 

 

Knížecí stolec je po vrcholu Smrčina (1332 metrů n.m.) druhým nejvyšším vrcholem na Českokrumlovsku. Vrchol je přístupný až od roku 2011. 

 

 

 

Pohled z Knížecího stolce západním směrem:

 

Pohled z Knížecího stolce severním směrem:

 

Pohled z Knížecího stolce východním směrem:

 

Fotografie z výstupu na Knížecí stolec, 19. duben 2015: 

{gallery}volary/2015/04/04_19_knizeci_stolec{/gallery}

 

(ir)