jelenov

JAK JE TO ? Třetí zóna…

mate slovo

Senátor ODS Tomáš Jirsa, který chtěl senátním návrhem zákona rozšířit třetí zónu kolem obcí, kde už předtím skoupili část pozemků realitní kanceláře, developerské a stavební firmy a lidi spjatí s ODS (včetně Jirsova poradce), začal s několikaměsíčním zpožděním tvrdit, že jeho návrh třetí zónu nerozšiřoval. Jak to tedy je?

 

 

Senátor Jirsa zveřejnil svůj článek sprostě obviňující Hnutí DUHA na webu ODS, v jihočeských deníkách a na Neviditelném psu. Reakci, kde to uvádíme na pravou míru, ale zveřejnil pouze Neviditelný pes. Šéfredaktorka jihočeských deníků to odmítla. Zdá se, že odmítá zveřejňovat všechny informace, které vrhají špatné světlo na tvář senátora, který je pravou rukou jihočeského kmotra ODS Pavla Dlouhého. Klasická ukázka, jak jde místní tisk na ruku regionálním kmotrům.

 

 

 

ŠUMAVA: Hnutí Duha opět lhalo

19.1.2015

 

Ministerstvo životního prostředí za ministra T.J. Podivínského (KDU-ČSL) dotáhlo do finále dlouho připravovaný zákon o Národním parku Šumava. Se zněním zákona vyslovily souhlas jak starostové šumavských obcí, zákonem stanovená Rada Národního parku i zastupitelstva Jihočeského a Plzeňského kraje, na jejichž území park leží. Skupina dvaceti senátorů napříč politickými stranami si návrh zákona osvojila a po projednání ve výborech ho plénum Senátu schválilo poměrem 50:2.

(CELÝ TEXT ZDE)

 

 

 XXX

 

Omluví se senátor Jirsa za arogantní a křivé obvinění?

 

Zajímalo by mě, kdo dnes ještě věří jihočeskému senátorovi, kterého novináři, vědci i ekologické organizace opakovaně usvědčili z pokusů předat šumavský národní park developerům, spekulantům s pozemky a težařským firmám.

 

Senátor Tomáš Jirsa se hájí, že ve svém zákoně o národním parku, který poslanci hodili do koše, vůbec nenavrhoval rozšířit plochu určenou k výstavbě. Ano, to, jsem si na první pohled také myslel. Až do chvíle, kdy jsem se do jeho návrhu podrobněji začetl. Pak jsem s hrůzou zjistil, že je to úplně jinak.

Součástí návrhu zákona o Šumavě, který senátor Jirsa předložil, byla příloha – mapka s novým návrhem zonace parku. Celková rozloha té třetí, nejméně chráněné, se podle uvedených hektarů skutečně nezvětšila... (CELÝ TEXT ZDE)

 


 Jaromír Bláha Hnutî Duha