Unikátní projekt pro maminky začíná!

banner coworking  Práce a děti pod jednou střechou

 

 

Coworking, zcela unikátní projekt se rozjíždí v prachatickém RC Sluníčko

buďte u toho!

rcs-s-coworking-s-color

 

Jste maminka pečující o malé nebo předškolní dítě? Přemýšlíte o návratu do práce, ale bojíte se, že děti jsou překážkou? Máte nápad a chuť podnikat, ale nedaří se Vám přes veškerou snahu skloubit mateřské radosti s podnikatelským záměrem? Chybí Vám technické zázemí, finance, zkušenosti, sebedůvěra? Odvaha? Už žádné výmluvy, teď máte jedinečnou příležitost, jak si splnit svůj podnikatelský sen a netřást se strachem, jestli vyjde hlídání. Projekt Práce a děti pod jednou střechou Vám nabízí sdílený pracovní prostor s veškerým potřebným kancelářským vybavením, včetně internetového připojení, odborné vzdělávání, poradenství a hlídání dětí.

 

 

 

  • Komu je projekt určen? Všem ženám s malými nebo předškolními dětmi, které chtějí sladit svůj rodinný život s profesním.
  • Kolik Vás to bude stát? Nic, tedy skoro nic. Důležité bude Vaše nadšení a chuť se do projektu zapojit. Veškeré uvedené aktivity projektu jsou poskytovány bezplatně.
  • Kde se to celé bude odehrávat? Portus Prachatice, o.p.s.Coworkingové centrum v RC Sluníčko, 1. patro (bezbariérový přístup), Velké náměstí 14, Prachatice, ale třeba také na pracovištích případného budoucího zaměstnavatele.
  • Kdy je možné přijít? Slavnostní otevření Coworkingového centra bude 8. 10. 2014 v 10.00 hodin.
  • Potřebujete ještě více informací? Koordinátorka projektu Mgr. Tereza Ksandrová Vám ráda Vaše otázky zodpoví na těchto kontaktech: coworking@portusprachatice.cz, mob. 722 638 880.

portus-logo-black                                            rcs-slunicko-color

 

 

 

coworkingotevreni

 

 

 CHCETE VĚDĚT VÍC? ROZHOVOR S Mgr. Terezou Ksandrovou – realizátorkou RC Sluníčko a koordinátorkou projektu Práce a děti pod jednou střechou NAJDETE ZDE.

 

 

——

Projekt “Práce a děti pod jednou střechou” realizovaný organizací Portus Prachatice, o.p.s. v Rodinném centru Sluníčko podpořila Nadace Open Society Fund Praha z programu Dejme (že)nám šanci, který je financován z Norských fondů.“

osf praha cz                                            norway grants

 

Coworking (někdy co-working, nebo také coworking centre) – co si vlastně pod tím z angličtiny přejatým slovem představit? Asi nejjednodušší vysvětlení je, že se jedná o sdílené pracovní místo. Zpravidla je vybavené klasickou kancelářskou sestavou, počítačem (stolním nebo přenosným), internetovým připojením, tiskárnou, kopírkou apod..

Výhodou coworkingových center je nejen materiální vybavení, ale také možnost setkávání se s dalšími lidmi, třeba z úplně jiných oborů. Stává se pak, že tato náhodná setkání dají vzniknout novým zajímavým projektům.

Coworkingová centra ve světě mají už delší tradici, v České republice je to fenomén relativně nový. Často jsou zaměřena komerčně, ale postupně se objevují i neziskové coworkingy. Prachatický projekt Práce a děti pod jednou střechou je unikátní tím, že v sobě kloubí jak poskytnutí kvalitně vybaveného kancelářského prostoru, vzdělávání, poradenství, tak i bezplatnou hlídací službu – odstraňuje tak zásadní překážky, které brání ženám s malými dětmi zapojit se do pracovního procesu.