Pro kluky a holky, co potřebují pomoc

Krizové centrum nově nabízí skupinky pro holky a kluky

V pondělí 11. května a ve čtvrtek 14. května proběhla první skupinová setkání pro holky a pro kluky v Krizovém centru prachatického Portusu. Jde o novou bezplatnou službu Krizového centra, která je určena holkám a klukům ve věku 12 – 15 let, kteří mají pocit, že potřebují pomoci s jakýmkoliv problémem, svěřit se, poradit či si popovídat.

 

Tuto novou službu Krizové centrum nabízí díky finanční podpoře z grantového programu ´Včasná pomoc dětem´ Nadace rozvoje občanské společnosti financovaného z prostředků VELUX Foundations. Skupinová setkání jsou zdarma a probíhají odděleně pro holky a pro kluky. Skupinu pro holky vede zkušená sociální pracovnice Jitka Pešková, DiS., které vedle Krizového centra pracuje i v Sociálně aktivizační službě pro rodiny s dětmi Rodinka.

„Skupinka je otevřena pro všechny holky, které mají pocit, že jsou na své trable samy. Budeme si povídat, poznávat, hrát i tvořit,“ přiblížila nám Jitka Pešková. Toto pondělí proběhla první informativní schůzka a poté se budou setkání konat pravidelně v určené pátky odpoledne od 22.května 2015.

 

kc skupina holky

 

Podpůrná skupina pro kluky probíhá pod vedením zkušeného terapeuta Krizového centra Bc. Daniela Karáska. „Záměrem je umožnit dospívajícím klukům v bezpečném a zároveň dobrodružném prostoru skupiny sdílet, hledat, podpořit a inspirovat se ve zvládání nároků a řešení problémů v obtížných situacích, které život a doba přináší,“ řekl Bc. Daniel Karásek. Skupina pro kluky se koná vždy ve čtvrtek jednou či dvakrát v měsíci, další květnové setkání proběhne ve čtvrtek 28.5.2015 od 15:30 do 17:00 hodin.

kc skupina kluci

 

Termíny na další setkání obou skupin budou s předstihem zveřejňována na webu Krizového centra www.portusprachatice.cz/krizove-centrum. „Skupiny jsou otevřené, je možné kdykoliv vstoupit a vystoupit. Jsou určeny maximálně pro 12 účastníků. Pokud by někdo potřeboval jakékoli informace, je možné se předem obrátit na Krizové centrum,“ doplňuje Mgr. Hana Modlitbová, realizátorka Krizového centra.

-red-

———————————————–

KONTAKT: Krizové centrum – Centrum pomoci rodině a dětem, Velké náměstí 14, Prachatice Tel: 736 213 002, e-mail: krizac@portusprachatice.cz www.portusprachatice.cz