Rašelina vás zve do zajímavých životů

POJÍZDNÝ KINEMATOGRAF RAŠELINA

Zveme vás do Horažďovic na projekci dokumentu o inspirativních lidech žijících v České republice, kteří svým komplexním pohledem a občanskou tvořivostí dokazují zázraky v oblasti vzdělávání, kultury, životního prostředí, zdraví, soběstačnosti, komunitní i sociální práce. Hosty projekce budou: Jiří Zemánek (Kváskovice), Petr Oukropec (Těchonice) a Karel Jungvirth (Bolfánek).

 

raselina

 

 

Projekt kulturního spolku Rašelina si klade za cíl vozit audiovizuální zážitky do míst, kde jsou možnosti kulturního vyžití z nějakého důvodu omezené a inspirovat místní obyvatele k pořádání vlastních komunitních akcí. Pojízdný kinematograf chce prezentovat v kulturně odřízlých částech Klatovska mladé umělce, současné trendy na poli kinematografie a představovat plejádu tuzemských filmových festivalů. 


V pátek 27. března přiveze do malebné kavárny Černý kafe film ŽÍT ZMĚNU. Tento dokumentární snímek vypráví o lidech žijících v České republice, kteří svým komplexním pohledem a občanskou tvořivostí dokazují zázraky v oblasti vzdělávání, kultury, životního prostředí, zdraví, soběstačnosti, komunitní i sociální práce.

 

Ve filmu vystupují: Barbora Antonová, Matěj Hollan, Yvonna Gaillyová, Jan Hollan, Lucie Černická, Ludmila Chrášťanská, Emilio Dvořák, Miluše Kubíčková, Anna Kozáková, Dominika Douděrová, Alena Suchánková, Lukáš Bubela, Jiří Koreš, Petr Oukropec, Revolta, Lucie a Kristina – Kokoza, Milan Smrž, Petr Kubala, Zdenka Malotová, Robin Čumpelík, Lenka Papadakisová, Kateřina Jonášová, Lubomír Kolíbal, Václav Cílek, Jiří Zemánek a Václav Havel.

 

Hosty, jež přislíbili účast na projekci Pojízdného kinematografu Rašelina, jsou kulturní aktivista a poutník z jižních čech Jiří Zemánek, filmový producent a zakladatel ochotnického divadla v nedalekých Těchonicích Petr Oukropec, tahoun projektu záchrany poutního místa Bolfánek na Chudenicku Karel Jungvirth.

 
Před projekcí bude premiérově uvedena čerstvě vzniknuvší znělka projektu Pojízdný kinematograf Rašelina.