Policie Modrava – DNES VEČER

Zločin není jen výsadou velkých měst –  první díl šestnáctidílného seriálu Policie Modrava dnes večer  přivede k obrazovkám většinu diváků z míst, kde vznikal. Natáčel se, jak název napovídá, pod režisérským vedením Jaroslava Soukupa, na Šumavě –  místem zločinů a odhalení byla Modrava, Hartmanice, Sušice, Srní, točilo se  na vybraných místech národního parku. Po dobu  zhruba půl roku tu vznikal  původní seriál  o  práci kapitánky Jany Vinické a jejího týmu. Policie Modrava startuje dnes ve 20 hodin na TV Nova prvním dílem s názvem “Za lepších okolností”.

 

policie modrava 1

V hlavních rolích uvidíme  Soňu Norisovou, Jana Pohana, Filipa Tomsu, Janu Bouškovou, Jaroslava Satoranského a další.

Starý Cerman, žijící na šumavské samotě, se oběsil. Vypadá to na sebevraždu. Pitva ukáže, že byl zavražděn. Jeho mentálně postiženou dceru, “bláznivou” Haničku, někdo sexuálně zneužil a ona čeká dítě. Kriminalistka z policejní stanice Kašperské Hory vyšetřuje zneužití nesvéprávné Haničky, které zřejmě souvisí s vraždou starého Cermana.

Zločin není jen výsadou velkých měst. O tom přesvědčí diváky šikovná a do práce velmi zapálená kapitánka Jana Vinická, která přijíždí z Plzně na Modravu, aby tu nastoupila na uvolněné místo vedoucí místního policejního oddělení. Ačkoli se jako žena, a ještě ke všemu šéfka oddělení plného mužů, od počátku potýká s nedůvěrou svých podřízených, u některých dokonce s nepřejícností a škodolibou radostí z každého klopýtnutí, svým zápalem, schopnostmi a maximálním ponořením do práce si pomalu buduje uznání a respekt. Pomáhá jí v tom také její rázná povaha a nevyčerpatelná energie, s níž se pouští do řešení každého problému. (csfd)

 

V seriálu se budeme moci těšit  na výkony dalších známých tváří – v šestnácti epizodách budou účinkovat, kromě místních obyvatel z měst a obcí kde se natáčelo: Miroslav Rataj, Daniel Šváb, Jana Boušková, Martin Davídek, Stanislav Hýbler, Daniel Rous, Taťjana Medvecká, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Bobková-Stránská, Michal Holán, Lucie Juřičková, Hana Marie Maroušková, Václav Helšus, Martin Zahálka, Veronika Arichteva, Vlasta Peterková, Václav Krátký, Josef Nechutný, Dagmar Čárová, Miluše Hradská, Dana Verzichová, Dita Zábranská, Milan Kačmarčík, Štěpánka Křesťanová, Ctirad Götz, Jiří Ployhar ml., Jaroslava Červenková, Helena Plecháčková.

policie modrava 2

 

policie modrava 3

 

policie modrava 4

 

– red, zdroj: www.csfd.cz –