Tři mrtví v neděli večer na jihočeských silnicích

Tři mrtví v neděli večer na jihočeských silnicích

Tragické následky měly dvě nehody, které se v nedělní podvečer a večer staly na jihočeských silnicích. Dvě mrtvé osoby si vyžádala nehoda u Jarošova nad Nežárkou na Jindřichohradecku a jedna osoba nepřežila nehodu u Veselí nad Lužnic na Táborsku.  

Dopravní nehoda v Jarošově nad Nežárkou
Na základě ohlášení dispečinku Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje vyjela v 20:28 hodin profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec k nehodě, ke které došlo na silnici I/34 u obce Jarošov nad Nežárkou.
Jednalo o střet dvou osobních automobilů továrních značek VW Bora a Daewoo. Zasahující hasiči vyprostili z vozů dvě zraněné osoby, které byly okamžitě převezeny do nemocnice. U dalších dvou vyproštěných osob zahájili resuscitaci, ale i přes veškerou snahu hasičů i zdravotníků obě svým zraněním podlehly.
Hasiči dále u havarovaných aut provedli protipožární opatření a opatření proti úniku provozních látek. Policie ČR komunikaci zcela uzavřela. Po 23. hodině na místo nehody jako posilová jednotka vyjel z jindřichohradecké stanice automobilový jeřáb, pomocí kterého byla zničená auta naložena na vůz odtahové služby. Před jednou hodinou ranní se jindřichohradecká jednotka vrátila zpět na základnu.
Pro pozůstalé byl k nehodě povolán psycholog a člen Týmu posttraumatické péče HZS Jihočeského kraje.
 
 
Dopravní nehoda u Veselí nad Lužnicí
Na křižovatce silnice I. třídy č. 3 a Svinenské ulice u Veselí nad Lužnicí se v neděli podvečer stala dopravní nehoda, která se také neobešla bez tragických následků. K nehodě vyjeli současně s Policií ČR a ZZS v 16:24 hodin profesionální hasiči ze stanice Soběslav.
Průzkum na místě nehody ukázal, že při srážce dvou osobních automobilů továrních značek VW Golf a Peugeot zůstala ve voze Peugeot jedna zaklíněná osoba. Zasahující hasiči ihned zahájili vyprošťovací práce a během několika minut byla osoba vyproštěna. Jednalo se o muže, jehož zranění se však neslučovala se životem, lékař ZZS po ukončení resuscitace konstatoval smrt. Řidič vozu VW Golf a jeho spolujezdkyně neutrpěli žádná zranění.
Zasahující jednotka provedla zajištění havarovaných aut proti požáru a kontrolu úniku provozních kapalin. Dále pak hasiči místo nehody osvětlili a řídili kyvadlově provoz na komunikaci. Po příjezdu Policie ČR byla silnice v obou směrech uzavřena a stanovena objízdné trasa. Po 19. hodině policisté ukončili dokumentování a šetření nehody a jednotka HZS spolupracovala při naložení aut na vůz odtahové služby. Zásah jednotky byl ukončen závěrečným úklidem vozovky.
 
-text a foto hzs jck-
 
 
{gallery}vimperk/2015/leden/nehody_nedele/{/gallery}