Šumavská hasičská liga má silného partnera

liga 17

 

DUDÁK je partnerem největší soutěže v hasičském sportu v Pošumaví

 

Správná rychlost, vhodně zvolený postup, šikovnost, zručnost, fortel – tyto vlastnosti mají společné – Šumavská hasičská liga a DUDÁK Měšťanský pivovar Strakonice a.s. Právě strakonický pivovar je generálním partnerem největší šumavské soutěže v požárním sportu, které se každý rok aktivně účastní stovky lidí a další tisíce přihlíží.

 

 

Jedna z největších soutěží v požárním sportu v Jihočeském kraji a určitě ta nejkvalitnější v Pošumaví – Šumavská hasičská liga – DUDÁK CUP pro tento rok skončila. Zapojilo se do ní více než 400 hasičů, kteří byly rozděleni do 31 mužských výběrů a 9 ženských.

 

Účast v Šumavské hasičské lize – DUDÁK CUP je povolena všem družstvům, která se řádně přihlásí do soutěže a zaplatí startovné. Proto byla v Šumavské hasičské lize – DUDÁK CUP umožněna účast také družstvům, která leží daleko za hranicemi Šumavy, z čehož máme radost,“ říká Josef Zábranský, předseda rady Šumavské hasičské ligy – DUDÁK CUP.

Díky této soutěži se naše pivo dostane i mimo standardní oblast jeho prodeje. Pivo DUDÁK pak ochutnají noví spotřebitelé, kteří se o něj pak mohou přihlásit ve svých hospodách a restauracích,“ Marek Pohanka, ředitel obchodu a marketingu pivovaru DUDÁK.

Všechny týmy se mezi sebou utkávají v disciplíně zvané požární útok. To je disciplína, jejíž úkoly plní sedm členů soutěžního družstva. Každý z těchto členů tzv. běhá na svém úseku a dělá stále stejný nacvičený úkon. Ve zkratce jde o to, že se sedmičlenná družstva snaží co nejrychleji srazit terče pomocí vody čerpané z nádrže přenosnou stříkačkou, kterou předtím sestavili.

DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. je generálním partnerem Šumavské hasičské ligy – DUDÁK CUP již od jejího vzniku v roce 2006. „Pivovar nám poskytuje materiální pomoc, bez které by liga nemohla fungovat. Podporu dostáváme nejen formou výborných nápojů, ale takéjako ceny na závěrečný galavečer, při kterém probíhá vyhlášení celkových výsledků Šumavské hasičské ligy – DUDÁK CUP za celý uplynulý ročník a ocenění těch nejlepších,“ vysvětluje Martin Macháček, velitel Sboru dobrovolných hasičů Horosedly.

Pro pivovar DUDÁK je taková spolupráce velkou ctí. „Požární sport v sobě spojuje hodnoty spojené s téměř vrcholovým sportováním a s lidskou touhou zachraňovat životy. Takoví jsou hasiči a my jim fandíme. Jsme rádi, že můžeme tyto mladé sportovce a záchranáře v jedné osobě podpořit. Pro nás je to ta nejlepší reklama,“ uvádí Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru Měšťanského pivovaru DUDÁK Strakonice.

Požární útok není extrémně náročný na fyzičku, jako spíš na to, zkombinovat v sobě přesnost, preciznost a nacvičené umění s rychlostí, která je zde velmi potřebná.

Nejhodnotnějším výsledkem Šumavské hasičské ligy – DUDÁK CUP v kategorii mužů bylo pokoření hranice 17 vteřin, což jsou časy, které patří k nejlepším v České republice. O tento úspěch se postaraly nejprve Kalenice a poté i Únětice z Plzeňského kraje. Mezi ženami drží rekord Šumavské hasičské ligy – DUDÁK CUP ženy ze Žernovic, které v loňském roce pokořily čas 18 vteřin,“ uvádí Anna Kramlová, strojnice Sboru dobrovolných hasičů Výškovice.

 

-pp-

 

{gallery}susice/2014/11_listopad/dudak_a_hasici/{/gallery}