Dokázali byste pomoci?

Umíte pomoci i vy? Chcete osvěžit své znalosti o úrazech a první pomoci?

4-pozvánka Granty 2014

Pro úraz je ročně hospitalizováno 26,5 tisíc a ambulantně ošetřeno 445 tisíc dětí do čtrnácti let. Až tři stovky dětí a mladistvých do devatenásti let přijde z důvodu vážného úrazu o život. Dětská úmrtnost v České republice v důsledku úrazů je u nás bohužel nad evropským průměrem. Stěžejní roli zde hraje prevence a vzdělávání v oblasti první pomoci. Umět pomoci včas znamená umět zacháni zdraví a život. Bohužel sami, někdy i z vlastní zkušenosti, víme, že se ne vždy dokážeme zachovat správně.

 

Oblastní spolek ČČK za podpory Města Prachatice realizuje projekt „4Seasons“, zaměřený právě na vzdělávání v oblasti první pomoci a zásad poskytování pomoci v ohrožení života.

Na předešlých třech seminářích jsme probírali různá témata, např. bezpečnost při lyžování a pohybu na horách, typické úrazy doma i venku, postup při alergických reakcích a anafylaktickém šoku, resuscitaci dětí i dospělých, prevenci při koupání či jízdě autem.

 

Nyní zveme všechny na poslední seminář věnovaný první pomoci a bezpečnosti. Spolu s našimi lektory se seznámíme s typickými podzimními úrazy a jejich prevencí, prakticky si vyzkoušíme postupy první pomoci, a také se něco dozvíme o bezpečnosti, třeba při opékání buřtů nebo pouštění draka.

 

Seminář je určen rodičům, prarodičům, pěstounům, pedagogům, všem, kteří žijí a pracují s dětmi. Těšíme se na vás v pátek 21.11. v Jógacentru (ul. Zlatá stezka 145).

 

 

{gallery}prachatice/2014/11_listopad/akce_cck_prach/4seasons/foto 4seasons/{gallery}

 

 

Text a foto: Martina Vondrušková