KOTVA napomáhá návratům

banner kotva

V rámci grantového programu Jihočeského kraje – prioritní oblast Lidské zdroje a sociální soudržnost – zaměřeného na podporu sociálních služeb nedefinovaných v zákoně č. 108/2006 Sb. o sociálních službách byl v Domě sv. Petra pro muže bez domova v Záblatí při Farní charitě Prachatice realizován projekt KOTVA.

 

kotva1  kotva2

Cílem programu, jehož jednotlivé akce probíhaly v době od začátku února 2014 do konce září 2014, bylo napomoci současným i bývalým uživatelům sociální služby s návratem do běžného života formou následujících aktivit: nácvik sociálních dovedností – vystupování, zásady verbální a neverbální komunikace, společenské role (zaměstnanec, partner, rodič, soused), přijímací pohovor s potencionálním zaměstnavatelem, obhajoba vlastních práv, komunikace na úřadech, nácvik dovedností v písemném styku – náležitosti úřední korespondence, tvorba strukturovaného životopisu, práce s osobním počítačem – získávání základních dovedností při práci s internetem, e-mailem, nácvik dovedností při péči o domácnost – základní zásady vedení domácnosti, aktivní kurz přípravy jídel české kuchyně, sestavení rozpočtu domácnosti, seznamování se se zásadami zdravého životního stylu – životospráva, péče o tělo, zásady duševní hygieny, vyrovnávání se s náročnými životními situacemi, nebezpečí užívání návykových látek.

Do aktivit projektu Kotva se zapojilo celkem 43 uživatelů sociální služby.

-pp-

————————————————————————————————————————————————————————-

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Oficiální definice ESF zní:
„ESF napomáhá rozvoji zaměstnanosti podporou zaměstnatelnosti, podnikatelského ducha, rovných příležitostí a investicemi do lidských zdrojů.”

 

Projekt KOTVA

 

 

V rámci grantového programu Jihočeského kraje – prioritní oblast Lidské zdroje a sociální soudržnost – zaměřeného na podporu sociálních služeb nedefinovaných v zákoně č. 108/2006 Sb. o sociálních službách byl v Domě sv. Petra pro muže bez domova v Záblatí při Farní charitě Prachatice realizován projekt KOTVA. Cílem programu, jehož jednotlivé akce probíhaly v době od začátku února 2014 do konce září 2014, bylo napomoci současným i bývalým uživatelům sociální služby s návratem do běžného života formou následujících aktivit: nácvik sociálních dovedností – vystupování, zásady verbální a neverbální komunikace, společenské role (zaměstnanec, partner, rodič, soused), přijímací pohovor s potencionálním zaměstnavatelem, obhajoba vlastních práv, komunikace na úřadech, nácvik dovedností v písemném styku – náležitosti úřední korespondence, tvorba strukturovaného životopisu, práce s osobním počítačem – získávání základních dovedností při práci s internetem, e-mailem, nácvik dovedností při péči o domácnost – základní zásady vedení domácnosti, aktivní kurz přípravy jídel české kuchyně, sestavení rozpočtu domácnosti, seznamování se se zásadami zdravého životního stylu – životospráva, péče o tělo, zásady duševní hygieny, vyrovnávání se s náročnými životními situacemi, nebezpečí užívání návykových látek. Do aktivit projektu Kotva se zapojilo celkem 43 uživatelů sociální služby.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

Oficiální definice ESF zní:

ESF napomáhá rozvoji zaměstnanosti podporou zaměstnatelnosti, podnikatelského ducha, rovných příležitostí a investicemi do lidských zdrojů.