Trénujte! MINI GP je za dveřmi

MINI GP Prachatice – 2. ročník závodu odrážedel startuje již za několik dní!

 

Burácení motorů. vůně benzínu, nervozita, soutěžní trať obklopená hromadami pneumatik… tak nic takového nečekejte. Ovšem, při VELKÉM ZÁVODU MINI GP PRACHATICE zažijete něco, co na ‘obyčejných’ motoristických soutěžích možná nenajdete. Obrovské nadšení,  úsilí, touhu vyhrát, podporu rodičů-sponzorů a  chuť udělat něco pro děti. I malé hvězdy září a proč by se zrovna váš dvouletý, pěti nebo sedmiletý, závodník nemohl vyhřívat na slunci vítězství?

Již jen několik dní zbývá do odstartování druhého ročníku prachatického velkého závodu odrážedel pro děti MINI GP Prachatice. Je nejvyšší čas zkontrolovat krásné stroje (akceptována jsou veškerá dětská odrážedla a koloběžky) a helmy, bez nichž není možné závod absolvovat.

Máte doma děti ve věku do 10 let? Rády soutěží? Pak si nezapomeňte do kalendáře poznamenat datum 29. srpna, protože právě tohle, poslední prázdninové, páteční odpoledne bude patřit malým i větším závodníkům a jejich fanouškům.

minigp
Po loňském prvním velice úspěšném ročníku MINI GP Prachatice je na dopravním hřišti u koupaliště Hulák v Prachaticích připraven pro rodiče s dětmi ročník druhý. Pokud vám název GP něco připomíná, nejste daleko od pravdy. Závod je analogií na motorkářskou Grand Prix Moto GP Brno, závodní stroje a celkové podmínky soutěže jsou přizpůsobeny dětem.

Akci pořádá Portus Prachatice, o.p.s., za finanční podpory Města Prachatice a ve spolupráci s hotelem Albatros, Policií ČR, Městskou policií Prachatice a VZP. Garantem závodu je jedno ze zařízení Portusu Rodinné centrum Sluníčko.

Mgr. Tereza Ksandrová, realizátorka RC Sluníčko, upozorňuje, že registrace závodníků proběhne od 15.00 do 15.30, veškeré závodní stroje, včetně helem, projdou kontrolou o technické způsobilosti. Na děti kromě závodního pole čekají dva skákací hrady, velké i malé potěší prohlídka policejní techniky a vozidel.

 

Organizátoři nezapomínají ani na to, že závodníci mohou potřebovat průběžně doplňovat energii. Je připraveno základní občerstvení, včetně pravých domácích delikates.

 

miniplakat

 

Za Portus Prachatice, o.p.s.
Mgr. Jitka Kotrbová, PR manažer

 

————————————————————————————————————————————————————————–

 

Portus Prachatice, o.p.s. je nezisková organizace působící od roku 2006 na území ORP Prachatice prostřednictvím svých šesti zařízení zejména na poli sociálních služeb, volnočasových a vzdělávacích aktivit pro děti i dospělé. Svým zaměřením a komplexností poskytovaných služeb je unikátní institucí v regionu.

Sociální služby podle Zákona o sociálních službách – č.108/2006 Sb., poskytuje ve svých čtyřech zařízeních. Dvě z nich jsou zaměřena na přímou práci s dětmi a mládeží – Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Céčko (zkráceně NZDM Céčko), které je tu pro všechny ve věku od šesti do dvanácti let, kteří hledají bezpečný prostor ke společenským aktivitám, informace, podporu a pomoc v situacích, kdy si sami neví rady nebo si neumí pomoci a Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež COOLna (zkráceně NZDM COOLna), jehož posláním je nabídnout dospívajícím a mladým dospělým ve věku od třinácti do dvaceti šesti let z prachatického regionu možnost odborné pomoci, podpory či informací a zároveň poskytnout vhodnou alternativu stereotypnímu, a mnohdy nebezpečnému, trávení volného času (bary, ulice aj.) těm z nich, kteří jsou ohroženi společensky nežádoucími jevy, a tak přispět k jejich hladšímu začlenění do společnosti.

Na pomoc rodině a dětem jsou ve smyslu výše uvedeného zákona orientována další dvě zařízení Portusu. První z nich Krizové centrum – Centrum pomoci rodině a dětem poskytuje včasnou odbornou psychosociální pomoc osobám, zejména pak rodinám a dětem, v krizové životní situaci, kterou vnímají jako zátěžovou, nepříznivou či ohrožující a kterou přechodně nemohou nebo nedokážou řešit vlastními silami. Pomoc přispívá k tomu, aby jedinec či rodina nebyla díky své situaci vyčleněna z běžného života, či pomáhá těmto osobám se do běžného života navrátit. Pomoc je realizována formou ambulantní a to bezplatně.  Druhé zařízení Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Rodinka (zkráceně SASRD Rodinky) pomáhá rodinám s nezletilými dětmi při naplňování jejich potřeb, v případech, kdy je optimální vývoj dětí ohrožen vlivem sociálně nepříznivých situací.

Další zařízení Primární prevence Phénix vyvíjí svou činnost na poli preventivní aktivní osvěty, která přispívá k předcházení užívání omamných a psychotropních látek a vlivům společensky nežádoucích jevů formou interaktivních besed v rámci školního vyučování u žáků základních a studentů středních škol prachatického regionu. Své služby, především lektorské, nabízí rovněž pedagogické veřejnosti i zájemcům z řad rodičů.

Místem pro setkávání dětí a jejich rodičů i prarodičů je Rodinné centrum Sluníčko. To ve svých prostorách provozuje miniškolku a MimiCafé, dále nabízí specializované vzdělávací programy pro rodiče s dětmi, laktační a logopedickou poradnu a od letošního roku příměstské tábory pro děti.

Bližší informace o poslání, činnostech a historii Portusu Prachatice, o.p.s. i jeho jednotlivých zařízeních najdete na http://www.portusprachatice.cz/.