Závodníkům ukradli kola za půl milionu

Světovou Xterru si mohli  diváci i závodníci “vychutnat” o víkendu – pod horou Libín  se sešli nejlepší závodníci světa, ale bohužel také zloději, kteří pozávodní atmosféru “zpříjemnili” po svém…

 

První závod pod názvem XTERRA proběhl v ČR před třinácti lety.  Ltošní startovní listina nesla  jména světové elity jako ruben Ruzafa, Josiah Middaugh, Ben Allen z Austrálie (3. na MS 2013), loňský vítěz Schumann, další Američané Rakitta a Kelsay, multisportovec Braden Currie z Austrálie a další.

 

Bohužel  se závodníci  setkali i s odvrácenou stranou   pobytu u nás – byli okradeni o závodní kola a výše škody tří odcizených kol dosahuje půl milion korun. Policie ČR žádá veřejnost o spolupráci při pátrání  po ukradených speciálech. Informuje mluvčí jihočeské policie por. Bc. Martina Joklová:

 

” Kola tří závodníků víkendové Xterry skončila v rukou zloděje. Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel odcizil ze soboty na neděli, v kempu U Křišťanivického rybníka, tři speciálně upravená jízdní kola, na kterých ještě v sobotu závodili cyklisté letošní Xterry.

Jízdní kola byla k sobě připevněna visacím zámkem a přikrytá šedou gumovou plachtou vedle karavanu. Jednalo se o jízdní kolo značky Storck Rebel 7, stáří dva měsíce, černé barvy se zeleným nápisem Storck a bílou přední vidlicí, značky Magura, mělo karbonový rám a přední kolo bylo větší než zadní, druhé jízdní kolo značky Storck 029, bylo staré jeden rok, černé barvy, bílý nápis Storck, černou přední vidlici značky Magura a třetí jízdní kolo značky Giant, stáří tři měsíce, bylo modré barvy, bílý nápis Giant s přední černou vidlicí značky Magura TS8.

Závodníkům tak krádeží jízdních kol vznikla škoda za téměř půl milionu korun.

Policie České republiky žádá širokou veřejnost o spolupráci při pátrání po odcizených jízdních kolech. Veškeré informace k pachateli či ukradeným jízdním kolům, prosím, sdělte na nejbližší policejní stanici nebo na linku 158. Děkujeme.”

 

 

– red, p cr-