mpilustr

Slečna lezla z muzea oknem

Ztracené a šťastně nalezené děti,  nešťastně zapomenutá slečna v prachatickém muzeu, opilec, kterého nebylo možné probudit… i takový je červenec prachatických strážníků MP.

 

Šťastné shledání

Ve čtvrtek 24. července se hlídce prachatické MP přihlásila žena s malou plačící holčičkou. Žena uvedla, že holčičku našla před cukrárnou bez dozoru, jak pláče. Holčička nerozuměla ani ženě, ani hlídce, jednalo se o cizinku. V krátkém okamžiku se ke strážníkům a ženě s holčičkou dostavil muž, k němuž se dítě evidentně znalo a který uvedl, že je její otec a dcerka se mu ztratila při prohlídce památek. V nezraněném stavu si holčičku od hlídky převzal.

 

 

Poštolka vyvedla mladé na okně bytu

Zmateně pobíhající mládě poštolky v ulici SNP bylo strážníkům oznámeno ve středu 23. července. Strážníci mládě odchytili – oznamovatelka uvedla, že poštolka si udělala hnízdo v 8. patře domu a na parapetu okna vyvedla mladé, jedno chybí. Mládě poštolky bylo poté vráceno zpět mezi své sourozence.

 

 

Chlapeček byl nalezen v pořádku

Na služebnu přišel ohlásit vietnamský občan, že se jim ztratilo dítě, které slyší na jméno David a jsou mu čtyři roky. Dítě bylo naposledy spatřeno kolem osmnácté hodiny, jak jde po Velkém náměstí směrem ke Kostelnímu náměstí. Hlídka muže převezla služebním vozidlem na OO PČR a poté prováděla pátrání po městě. Stálá služba MP prohlédla záznam kamerového systému, kde bylo zjištěno, že dítě jde samo z Kostelního náměstí směrem na Velké náměstí a poté směrem k ulici Solní. Zhruba po dvou hodinách se podařilo chlapce nalézt a poté byl v pořádku předán otci.

 

 

Opilec se ‘uspal’ do bezvědomí

Rušení klidu a opilec v České ulici zavedly hlídku na toto místo v pondělí 21. července. Skupinku lidí se psem a opilce na místě prošetřovali ve spolupráci strážníci i policisté. Zatímco hlučnou skupinku se povedlo rychle zklidnit, opilec nebyl k probuzení a tak musela být přivolána RZS, které jej převezla na JIP k dalšímu ošetření.

 

 

Opakované krádeže ji přiblíží k mřížím

V polovině července oznámil strážníkům MP zaměstnanec prodejny Lidl podezření na zlodějku – jednalo se o Romku, která si podle něj dávala věci za triko a prošla s nimi přes kasu bez zaplacení. Hlídka na místě vyzvala Romku k předložen věcí a dokladu o jejich zaplacení. Po krátkém zapírání přiznala že vzala dvě trička a gel Dove s tím, že na jejich zaplacení nemá. Vzhledem k tomu, že se v jejím případě jednalo o opakovanou krádež, byla převezena na OO P ČR, která věc dále šetří.

 

 

Zamčená slečna vylezla oknem

S poměrně kuriózním případem z prachatického muzea se prachatičtí strážníci setkali v první polovině července. Na služebnu přišla oznámit slečna, že byla inkriminovaného dne na praxi v muzeu, kde ji nedopatřením uzamkla kolegyně. Jelikož pospíchala na autobus, vylezla oknem, které tím pádem zůstalo otevřené a budova nezabezpečená. O celé situaci informovali strážníci správce muzea, který přijel objekt zabezpečit – do doby jeho příjezdu budovu strážníci hlídali.

 

-red, mp pt-