Poděkujeme divadlem

Pozvánku na divadelní představení jako poděkování pro bezpříspěvkové dárce krve, adresuje místní oblastní spolek ČČK. Zuzana Pelikánová ke čtvrteční akci dodává:

 

Čtvrtek 8. května je vícenásobným svátečním dnem, je také Světovým dnem Červeného kříže, připomínkou dne narození Henriho Dunanta, který hnutí založil.

 

Historii nejen celosvětového hnutí nebo dárcovství krve si připomeneme představením divadelního kroužku DDM Prachatice Cesty dětí do staletí, a to pozítří, 8. května od 15:30 ve vile DDM.

darci divadlo prachatice

 

Představení je věnováno dárcovství krve, je poděkováním všem dárcům i příznivcům dárcovství. Jeho cílem je také upozornit na možnosti dárcovství krve na Prachaticku a přiblížit návštěvníkům problematiku dárcovství. V prostorách představení proto budou k dispozici informační materiály a pracovníci Českého červeného kříže budou zodpovídat všechny konkrétní dotazy. Vstupné je dobrovolné.“

—————————————————————————————————————————————————————————–

plán odběrů krve 2014

 

Svozové autobusy jsou ZDARMA

Bezpříspěvkové dárcovství krve na Prachaticku podporují Jihočeský kraj, Město Prachatice a Město Vimperk.

 

JAK SE MŮŽETE STÁT DÁRCI KRVE? Stačí přijet naším svozovým autobusem na Transfuzní oddělení Nemocnice ČB a zde podstoupit lékařské vyšetření. Na místě Vám je také možné potvrdit počet odběrů nebo omluvenku pro zaměstnavatele, případně vydat potvrzení pro příslušné zdaňovací období. Pro bližší informace kontaktujte Oblastní spolek ČČK PT e-mailem na prachatice@cervenykriz.eu, telefonicky na 724 367 840, nebo osobně každou středu od 8:00 do 16:00 na adrese Nemocniční 204, Prachatice (budova polikliniky).