smejdi

Jihočeští kriminalisté varují

SENIOŘI, NEDEJTE SE!

Jihočeští kriminalisté varují širokou veřejnost a především seniory na nekalé jednání osob, které vystupují  jako pracovníci společnosti vystupující pod názvem Logimex eko s.r.o. se sídlem Rudolfovská tř. 672 v Českých Budějovicích. Tyto osoby provádí mezi seniory a to nejen na území našeho kraje předváděcí akce na zboží.

 

Na tyto akce zvou veřejnost prostřednictvím pozvánek, které jsou doručovány do poštovních schránek na konkrétní jména osob. Pozvánka slouží zároveň jako vstupenka na danou akci. Podmínkou je, aby se senior předem telefonicky na konkrétní akci přihlásil. V některých případech společnost zajišťuje i jejich svoz na místo konání akce.  Zboží, které je seniorům nabízeno, je v cenové relaci deseti tisíc korun. Jedná se např. o hrnce, pánve či elektroniku.

 

Kriminalisté se začali případem zabývat a zjistili, že daná společnost je ve svém sídle nekontaktní, nemá zde zřízenou žádnou kancelář. Jedná se pouze o schránku, přičemž zde nedochází ani k přebírání pošty či předání zboží. Navíc v daném místě nelze ani uplatnit reklamaci či odstoupit od smlouvy. Kriminalisté dále zjistili, že skutečný jednatel této společnosti a jediný vlastník není o této nekalé činnosti vůbec informován.

 

V současné době policisté registrují desítky oznámení od seniorů či jejich rodinných příslušníků, které se týkají toho, že senioři na zmíněných akcích nakoupili nehodnotné zboží či podepsali různé nevýhodné smlouvy a nyní nemohou zboží vrátit ani od smlouvy odstoupit, protože na sídle firmy nikoho nenaleznou.

 

Mluvčí jihočeské policie, por. Ing. Štěpánka Uhlířová, dodává:

“Kriminalisté proto touto cestou varují seniory, aby se podobných akcí společnosti Logimex eko s.r.o. nezúčastňovali, případně aby v žádném případě nenakupovali takto “výhodné” zboží. Pokud jste se také stali obětí této společnosti, neváhejte kontaktovat kriminalisty na telefonním čísle 974 226 482 nebo policii  na tísňové lince 158.”

 

-red, p cr-