Vyhrazená parkovací místa

55 parkovacích míst mají k dispozici v Prachaticích hendikepovaní občané, držitelé ZTP nebo ZTP/P. Město Prachatice a Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s., pracoviště Prachatice, uzavřely dohodu o spolupráci při spravování těchto vyhrazených parkovacích míst.

 

Od začátku dubna jsou na místa vydávány v Jihočeském centru pro zdravotně postižené a seniory o. p. s. roční povolenky parkování.

Vyhrazené parkovací místo pro držitele průkazu ZTP či ZTP/P se považuje za jednu z forem zvláštního užívání pozemní komunikace ve smyslu ustanovení § 25 zákona č. 13/1997 Sb., o  pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů.

Jihočeské centrum zřídilo „Komisi pro vyhrazená parkovací místa“, jejímž garantem je Barbora Poštová, na kterou se mohou případně žadatelé obracet ( b.postova@centrum.cz, tel. 724 315 119)

 

Pokud jste si ji ještě nevyřídili, povolenky k parkování je možné si vyzvedávat v Jihočeském centru pro zdravotně postižené a seniory o. p. s., na prachatickém pracovišti (SNP 559) v pondělí a ve středu od 8 do 11.30 a od 12.30 do 17 hodin, v úterý, ve čtvrtek a v pátek od 87 do 11 hodin. Při vyzvednutí nové povolenky musí uživatel vrátit starou povolenku a předložit průkaz ZTP nebo ZTP/P.

 

Povinností držitelů vyhrazených parkovacích míst je mimo jiné také nahlásit veškeré podstatné změny související s užíváním vyhrazeného parkovacího místa (například nová RZ automobilu) buď přímo pracovnici komise, nebo odboru komunálních služeb a dopravy MÚ Prachatice

 

-bp, red-