U ‘Stopařky’ se zase bouralo

zraneni1

 

zraneni2

 

Dopravní policisté vyjížděli v sobotu ráno k dopravní nehodě, ke které došlo na křižovatce silnic II/145 a III/14128, v katastru obce Vitějovice, v místě zvaném „U stopařky“. Cizinec s osobním vozidlem Daewoo přijíždějícím ke křižovatce od Prachatic, nerespektoval dopravní značení „Stůj, dej přednost v jízdě“, následkem čehož došlo ke střetu s vozidlem Hyundai, přijíždějícím po hlavní silnici ve směru od obce Husinec. Po střetu bylo vozidlo Daewoo odraženo mimo komunikaci, kde se převrátilo na pravý bok a dále došlo k odražení vozidla Hyundai mimo komunikac. Hyundai se převrátilo přes střechu a zůstalo stát na kolech.

Při dopravní nehodě došlo k přesně nezjištěnému zranění řidičky a spolujezdce z vozidla Hyundai, ti byli transportováni do nemocnice v Českých Budějovicích, řidič a jeho spolujezdkyně z vozidla Daewoo byli ošetřeni s lehkým zraněním v nemocnici v Prachaticích. Hmotná škoda na vozidlech je odhadem 90 000 korun.

Při zaměřování této dopravní nehody se řidič okolo jedoucího osobního vozidla Renault Megane plně nevěnoval řízení a narazil do šesti dopravních kuželů, některé z nich pak táhl pod vozidlem až na odpočívadlo za obcí Hracholusky, kde byl zastaven hlídkou dopravních policistů. Nepozorností způsobil škodu za nejméně 3 000 korun. Alkohol byl u tohoto řidiče vyloučen dechovou zkouškou.  

 

 

nezraneni1

 

 

nezraneni2

 

V neděli odpoledne vyjížděli policisté k dopravní nehodě na stejné křižovatce. Řidička osobního vozidla Opel Corsa, která jela po vedlejší pozemní komunikaci ve směru Svojnice – Vitějovice, nerespektovala dopravní značení „Dej přednost v jízdě“, následkem čehož došlo ke střetu s osobním vozidlem Hummer, které přijíždělo po hlavní komunikaci ve směru od Husince. Při nehodě bylo vozidlo Hummer odraženo mimo komunikaci, kde narazilo zadní částí do stromu, vozidlo Opel Corca dále narazilo do vozidla Škoda Octavia, které stálo na hranici křižovatky. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo ke zranění osob, dechové zkoušky u všech řidičů byly negativní, hmotná škoda na vozidlech činí odhadem 350 000 korun.

 

 

-red, p cr-