Park se zbavuje nemovitostí

 

Správa NP a CHKO Šumava nabízí k prodeji čtyři nemovitosti za sníženou cenu

rdvolary naprodej

Správa Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava v současnosti nabízí čtyři nemovitosti za sníženou cenu. O nemovitosti se správa nechce dále starat a pro její další provoz jsou nepotřebné. Ostatní organizační složky státu o jejich převzetí a využití neprojevily zájem.

 

 

 

Na čtyři nemovitosti za sníženou cenu vyhlásila Správa NP a CHKO Šumava výběrové řízení.

Jejich provoz je pro Správu NP a CHKO Šumava nadále zatěžující a nemůže je efektivně využívat. Ještě předtím je nabídla k dalšímu využití ostatním státním institucím. Ty o ně neměly zájem.

 

Jedná se o služební rodinný dům ve Vimperku a ve Volarech, hájenku na Nových Hutích a ubytovací zařízení Skelná na Prášilsku.

 

Na jejich cenu nechala Správa NP a CHKO Šumava udělat odhad dle soudního znalce. Za odhadní cenu se však nenašel žádný zájemce. Proto referentka bytového fondu snížila cenu nemovitostí dle příslušné směrnice Ministerstva životního prostředí ČR o 10 %.

 

Správa NP a CHKO Šumava nabízí všechny nemovitosti ve výběrovém řízení fyzickým a právnickým osobám.

 

Účastníkem výběrového řízení je ten, kdo předloží vyhlašovateli písemnou nabídku a to za předpokladu splnění určených podmínek bez výhrad. Každý může do výběrového řízení podat pouze jednu nabídku,” uvádí Dagmar Tomanová referentka bytového fondu oddělení správy majetku a výroby, Správy NP a CHKO Šumava s tím, že zájemci o koupi hájenky na Nových Hutích a RD ve Vimperku se se musí hlásit do pondělí 28. dubna a zájemci o koupi RD ve Volarech a ubytovacího zařízení Skelná se musí přihlásit do středy 30. dubna do 14 hodin.

 

Správa parku tyto nemovitosti prodá za nejvyšší cenu, kterou zájemce nabídne obálkovou metodou ve výběrovém řízení, zisk z prodeje připadne státu.

 

Více informací o vyhlášeném výběrovém řízení je možné najít na webu >>>ZDE<<<

 

Nemovitosti si zájemci mohou předem prohlédnout ve stanovených termínech:

Prohlídka rodinné domu Volary 15. 4. ve 14. 00 hod.

Prohlídka objektu Skelná 16. 4. ve 14.00 hod.

Prohlídka rodinného domu Vimperk 17. 4. ve 14.30 hod.

Prohlídka hájenky Nové Hutě 18. 4. ve 13.00 hod.

 

-tz, nps-