Najděte si svého farmáře

Rádi nakupujete na farmářských trzích čerstvé potraviny a dáváte přednost české ověřené kvalitě? Chybí vám intenzivnější přísun výpěstků a výrobků od místních nebo okolních farmářů? Hnutí DUHA nabízí využití zajímavého projektu “NAJDĚTE SI SVÉHO FARMÁŘE” . Téměř pět set kontaktů na místní farmáře, biokluby nebo dodavatele ‘bedýnek’ nyní najdete

>>>V NOVÉM ADRESÁŘI<<<

 

adresarfarmaru

 

Důvodů, proč kupovat “místní jídlo” může mít každý osobně mnoho, jen tak na okraj několik obecnějších:

Znáte původ svého jídla. Svého zemědělce můžete poznat osobně. A nakupujete od místních farmářů, takže pomáháte oživit venkov kolem vašeho města.

Čerstvé potraviny a pestré chutě. Místní pěstitelé nabízí to, co právě dozrálo, a jejich zboží může být velmi rozmanité. Porovnejte sami: čeští pěstitelé nabízejí desítky odrůd jablek, ale v supermarketech jsou běžně pouze tři. Kdy má jaké ovoce a zelenina sezónu a jak dlouho je možné je skladovat se dozvíte v našem kalendáři.

Pomůžete ulevit od kamionů a vrátit život do krajiny. Zdravé a dobré místní potraviny jsou biopotraviny od ekologických zemědělců. Nepoužívají pesticidy a průmyslová hnojiva. Proto se do zemědělské krajiny vracejí motýli či ptáci a ubývá znečištění v řekách. Místní potraviny navíc nemusejí cestou na náš stůl urazit tisíce kilometrů kamionem. (www.hnutiduha.cz)

 

Více nejen o tomto projektu se dočtete na stránkách hnutí, o nejzajímavějších akcích nebo službách, které můžete využívat právě vy, vás budeme informovat také prostřednictvím www.sumava.eu.

-red-