Krádež vzrostlých stromů ve Zdíkově

Krádež vzrostlých stromů

Zdíkov/ Pachatel vykácel a následně odcizil zhruba 70 m3 dřevní hmoty za nejméně 140 000 korun.

Vimperští policisté pátrají po pachateli, který během uplynulých čtrnácti dnů vykácel a následně odcizil celkem 22 vzrostlých stromů z lesní parcely v katastru obce Zdíkov. Jednalo se převážně o smrky a modříny, čímž majiteli vznikla škoda za nejméně 140 000 korun. Policisté na místě provedli ohledání místa činu a zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže.

 

Nic jim není svaté

Netolice / Muži odcizili ze střechy smuteční síně měděnou krytinu. Měď skončila ve sběrných surovinách, zloději skončí u soudu.

Policisté sdělili podezření dvěma mužům z Netolicka z přečinu krádeže spáchané formou spolupachatelství. Oba muži v době od ledna do března postupně odcizili ze střechy smuteční síně na hřbitově v Netolicích měděnou střešní krytinu o celkové ploše 60 m2. Poškozené organizaci tak způsobili škodu za téměř 80 000 korun. Další prověřování provádí netoličtí policisté formou zkráceného přípravného řízení, proto se muži budou ze svého jednání již v brzké době zodpovídat před soudem.

 

Krádež pneumatik

Prachatice /Před začátkem letního času se neznámý pachatel vybavil takřka novou sadou pneumatik.

 
S nákupem nových letních pneumatik si zřejmě nelámal hlavu neznámý motorista. Prostě je ukradl z jednoho sklepa na Volarsku. Celkem odcizil celou sadu na AL discích, čímž majiteli způsobil škodu ve výši 8 000 korun. Případ přečinu krádeže vyšetřují místní policisté.
 
 

***

Poděkování svědkyni

Volary – Díky svědectví se dopravním policistům podařilo objasnit dopravní nehodupři níž byla sražena dívka na přechodu pro chodce.

 

Poděkování policistů tlumočí mluvčí jihočeské policie por. Bc. Martina Joklová:

“13. března 2014 informovala policie o dopravní nehodě sražené dívky na přechodu pro chodce ve Volarech. Díky médiím se na Policii České republiky ozvala paní Miloslava z Volar, řidička červeného vozidla Volkswagen, které bychom touto cestou rádi poděkovali za to, že jí nebyl lhostejný zdravotní stav nezletilé chodkyně, jež se na přechodu pro chodce střetla se stříbrným vozidlem. Osobně dívku vyhledala a poskytla jí první pomoc. Na základě výzvy v médiích sama kontaktovala policii a svými cennými informacemi přispěla k objasnění této dopravní nehody.

Svým  lidským přístupem je kladným příkladem pro všechny, kterým není lhostejné, co se kolem nich děje. Děkujeme!”

 

 

 

Žádost o spolupráci

Prachatice – dopravní policisté žádají o informace případné svědky dopravní nehody, ke které došlo ze středy na čtvrtek, v době od 17:00 hodin 26. března do 09:00 hodin dne 27. března , na místní komunikaci v zahrádkářské kolonii v Prachaticích.

Z dopravní nehody je důvodně podezřelý dosud neznámý řidič nezjištěného vozidla, který se v místě nehody nechoval ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní. Narazil do elektrické kapličky, následně z místa odjel a nehodu neoznámil. Hmotná škoda na elektrické kapličce činí odhadem 10 000 korun.

Veškeré informace k uvedené dopravní nehodě můžete oznámit telefonicky na linku Policie České republiky 158.

 

****