Šumavský pivovar mezi nejlepšími

Šumavský pivovar Vimperk opět oceněn na Jarní ceně českých sládků 2014sumpiv logo

 

Český národ a zlatavý mok s bílou čepicí, to k sobě prostě neodmyslitelně patří. V posledních letech úroveň tradičního pivovarnictví na Šumavě pozvedávají hlavně menší pivovary zaměřené na ‘speciály’, které ale v konkurenci stovek ostatních dosahují skvělých výsledků a šíří slávu českých sládků v tuzemsku i zahraničí.

 

Šumavský pivovar ve Vimperku patří právě k takovým. Letos čtvrtým rokem uspěl v Jarní ceně českých sládků – už podruhé se čtrnáctistupňovým pivem Märzenbier, které vrátil na výčep.

 

 

 

 

sumpivcena

 

O letošním úspěchu polotmavého speciálu hovoří jednatel Šumavského pivovar Ing. Ivan Hojdar:

 

sumpivmajitel

 

„Po úspěších na Jarních cenách českých sládků 2011 (Vimperský polotmavý ležák 12° a Vimperský tmavý speciál 13°), 2012 (Vimperský Märzenbier 14°) i 2013 (Vimperský tmavý speciál 13°), byl v roce 2014 opět oceněn Vimperský Märzenbier 14° . Získal 3.místo v kategorii polotmavých piv speciálních, a to v daleko větší konkurenci pivovarů a piv, než v předešlých ročnících.

 

Letošního osmého ročníku této prestižní soutěže, pořádané každoročně Českomoravským svazem minipivovarů, se zúčastnilo 93 minipivovarů s 309 pivy (!). V loňském roce se o nejlepší umístění ucházelo zhruba o třicet minipivovarů méně.

 

sumpiv2

 

 

Soutěž je při prudce vzrůstajícím počtu zúčastněných minipivovarů i piv stále náročnější. Po ocenění Vimperského 7 sladového speciálu 17° časopisem Pivo, Bier & Ale, jako nejlepšího spodně kvašeného piva roku 2013, tak vstupuje Šumavský pivovar do sezóny roku 2014 rovněž velmi úspěšně,“ komentuje spokojeně výsledky letošní Jarní ceny českých sládků a přidává pozvánku:

 

Oceněný Vimperský Märzenbier 1 můžete v těchto dnech ochutnat v naší pivovarské restauraci ve Vimperku a u našich partnerů v Praze.  A koncem dubna vás zveme na pivo Inocenc – Vimperský tmavý Doppelbock 19°, kterým bylo v závěru roku 2013 žehnáno novému zvonu Inocenc a který vzbudil u hostů i odborníků mimořádný ohlas.“

 

             sumpiv  sumpivrest

 

Gratulujeme a přejeme spokojené hosty a úspěšnou sezónu, která potvrdí dlouhotrvající kvalitu sortimentu Šumavského pivovaru Vimperk.

 

-red-