Podezření na voyeura

Informační servis městské policie

Asistenci strážníků při ošetření opilce si vyžádala RZS. Muže pod vlivem alkoholu s rozbitou hlavou prvotně ošetřili na místě, pak byl za asistence hlídky MP naložen do sanity a převezen do nemocnice.

 

Poškození sloupu a zrcadla způsobil řidič kamionu s návěsem, který neušel pozornosti všímavého občana. Ten poškození nahlásil strážníkům MP. Řidiče kamionu našli na stavbě Kauflandu, kde vykládal materiál. Protože se k poškození sloupu přiznal, požádala ho hlídka MP o prokázání totožnosti a předložení dokladů k vozidlu. Při nehodě došlo k poškození sloupu i zrcadla. Opravu zrcadla zajistí technické služby města, případ převzala dopravní policie a řidič se pravděpodobně sankci nevyhne.

 

Nechtění nájemníci – svého známého a jeho přítelkyni u sebe v bytě ubytovala žena z Prachatic. ‘Nájemníci’ jí slíbili, že se rychle poohlédnou po vlastním bydlení, ale neudělali to, a ani se jim z dočasného bytu nechtělo. Žena proto požádala o pomoc strážníky. Na byt předložila platnou nájemní smlouvu, dohoda mezi ní a jejími známými byla pouze ústní. Hlídka kontaktovala nechtěného nájemníka, který v jejím doprovodu byt dobrovolně opustil, poté co právoplatné nájemnici předal klíče. Osobní věci a nábytek přestěhuje později, po dohodě.

 

Podezření na voyeura , který se měl vyskytovat ve večerních hodinách minulý týden ve středu ve Slámově ulici, oznámil na linku 156 občan z Prachatic. Uvedl, že neznámý muž přeskočil plot do školky Zahradní a dívá se přes okno na ženy, které cvičily v tělocvičně SPGŠ. Hlídka vyrazila na místo a zjistila muže u dveří do tělocvičny, kde opravdu pozoroval cvičící ženy. Strážníky byl požádán o vysvětlení a prokázání totožnosti. Dotyčný uvedl, že u sebe žádné doklady nemá, má je v kamionu, se kterým parkuje u hotelu Park a čeká na ráno, až bude vykládat. Prý byl na večeři a při večerní procházce uviděl světlo v tělocvičně, tak se sem šel podívat. Hlídkou byl poučen o náležitém chování, ženy nevznesly žádnou stížnost, muž s hlídkou spolupracoval a nejevil známky opilosti, lustrace jeho osoby byla negativní. Proto byl případ ukončen a muž odvezen hlídkou ke svému vozu.

 

-red / ilustrační foto , mp-