Daňová kontrola z pohledu podnikatele

Word ve firemní praxi, Daňová kontrola z pohledu podnikatele, Excel ve firemní praxi

 

Hned tři vzdělávací semináře z nabídky Jihočeské hospodářské komory můžete využít v dubnu. Vzdělávací aktivity zohledňují náročné potřeby na trhu práce, přizpůsobují se potřebám moderního řízení lidských zdrojů. Semináře a kurzy pořádané JHK  mají vysokou odbornou úroveň a respektují potřeby a požadavky vycházející z praxe.

 

1) WORD VE FIREMNÍ PRAXI

Datum a čas konání: 2. dubna 2014 od 9 do 14 hodin

Přednáší: Jana Tichá, Globis s.r.o.

Místo konání: Zasedací místnost MÚ Prachatice (vchod budova Infocentra)

Účastnický poplatek: Poplatek bude vybírán v hotovosti při prezenci

Cena: člen JHK 700,- Kč včetně DPH, ostatní 1.000,- Kč včetně DPH

PC a občerstvení pro účastníky zajištěno.

 

Komu je kurz určen

Kurz je určen pro administrativní zaměstnance firem, kteří efektivním využíváním vhodných nástrojů programu Word chtějí uspořit čas i práci nejen sobě, ale i všem, kteří s textovými dokumenty- smlouvami, firemní dokumentací, šablonami apod., pracují po nich.

 

Co se na kurzu naučíte

Naučíte se korektně číslovat položky, tvořit „hlavičkový“ papír, správným použitím odsazení pomocí tabulátorů se vyhnete „rozhazování“ textů, ulehčíte si práci při používání stavebních bloků (údajů, které se v dokumentech často opakují) a zvládnete vytvářet šablony dokumentů. Ušetříte čas při kontrole smluv pomocí nástroje pro revize a porovnání dokumentů a nakonec se naučíte, jak ochránit váš dokument před nechtěnými změnami.

 

 

***

 

2) DAŇOVÁ KONTROLA Z POHLEDU PODNIKATELE

 

Termín: 8. dubna 2014, 9– 14 hod., prezence od 8.30 hodin

Přednáší: Ing. Bc. Jan Šmolík

Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu v Netolicích

Účastnický poplatek: ZDARMA

 

Cíl semináře:

Seznámit účastníky semináře volnou a srozumitelnou formou se základními právními předpisy v oblasti kontrol, s typy běžných kontrol a jejich dokumentací. Na praktických příkladech ukázat následky z kontrolních zjištění, nastínění případných postupů, včetně volby příslušných obranných opatření proti neoprávněným zásahům ze strany kontrolujících, uvedení rizik či úskalí správních a daňových řízení, specifika správních deliktů, možné hledání spravedlnosti u soudů.

 

Program:

  • Zahájení a úvod do problematiky kontrol u podnikatelských subjektů

  • Příklady různých typů kontrol a souvisejících právních předpisů

  • Zákon o kontrole účinný od 1.1.2014

  • Obecné zásady při kontrolách – postupy kontrolujících

  • Práva a povinnosti kontrolujících a kontrolovaných

  • Specifika kontrol v oblasti správy daní

  • Dokumentace kontroly – protokoly a jejich sepisování, úřední záznamy

  • Dopady pozitivních zjištění

  • Hledání řešení k odvrácení či snížení negativních dopadů v důsledku přijatých opatření kontrolních orgánů – předcházení některým problémům

  • Obranná opatření proti neoprávněným zásahům ze strany kontrolujících, jednání s kontrolujícími

 

 

Výklad k jednotlivým bodům bude provázen příklady nejen z vlastní praxe z kontrol prodeje vybraných výrobků, nakládání s minerálními oleji – např. nákup a skladování pohonných hmot, prodeje zboží porušující práva duševního vlastnictví – např. prodej textilu, z kontrol v oblasti intrastatu (intrakomunitární obchod se zbožím v rámci EU), zaměstnávání cizinců a správy daní.

 

***

 

3) EXCEL VE FIREMNÍ PRAXI

 

Datum a čas konání: 16. dubna 2014 od 9 do 14 hodin

Přednáší: Jana Tichá, Globis s.r.o.

Místo konání: Zasedací místnost MÚ Prachatice (vchod budova Infocentra)

Účastnický poplatek: Poplatek bude vybírán v hotovosti při prezenci

Cena: člen JHK 700,- Kč včetně DPH, ostatní 1.000,- Kč včetně DPH; PC a občerstvení pro účastníky zajištěno.

 

Komu je kurz určen

Všem, kdo již umějí základy práce v programu MS Excel a chtějí se pro svoji vlastní nebo firemní potřebu naučit efektivně a samostatně s tímto programem pracovat tak, aby využili nástrojů, které tento program nabízí.

 

Co se na kurzu naučíte

Seznámíte se se správnými praktikami při výpočtech a používání složitějších funkcí. Dozvíte se, jak správně koncipovat tabulku a jaké jsou zásady při tvorbě tabulky. Naučíte se vyhledat duplicitní záznamy z tabulky. Zvládnete třídit (řadit) údaje v tabulce dle několika kritérií. Dokážete v tabulce oddělit jména od příjmení. Zvládnete vyfiltrovat potřebná data. Potřebujete k těmto datům souhrnné informace, např. součet nebo průměr údajů za určité období apod.? Chcete vidět seskupená data pouze za určitá období? Naučíte se zamezit zápisu dat mimo zvolené hodnoty či rozsah hodnot. Vypočítáte počet údajů, které splňují určitou podmínku. Barevně odlišíte data, která splňují či nesplňují určitou podmínku. Zabráníte chtěným či nechtěným úpravám na lištu či v sešitu. Vytisknete tabulku tak, jak skutečně potřebujete.

 

———————————————————————————————————————————————————————–

Závazné přihlášky na semináře:

WORD VE FIREMNÍ PRAXI – do 28. 3. 2014

 

DAŇOVÁ KONTROLA Z POHLEDU PODNIKATELE – do 6. 4. 2014

 

EXCEL VE FIREMNÍ PRAXI – do 13. 4. 2014

 

Tel/fax.: 388 310 092, e-mailem: dvorakova@jhk.cz nebo poštou na adresu: Jihočeská hospodářská komora, Velké nám. 164, 383 01 Prachatice, dotazy: 608 572 265.

Přihlášky budou obsahovat: název firmy, jména a funkce účastníků, adresu firmy, kontakty, IČO, DIČ, informaci o členství v JHK:  ano – ne, datum, razítko, podpis (listinná podoba).