Aktualizováno: tragická nehoda u Strážného

17. 3. 10.20 hod.

Podle informací redakce zatím není zjištěno, proč a jakým způsobem se  chodci – cizinci, muž ve věku 51 let a 37letá žena – u silničního nadjezd pohybovali. Policie ČR zjistila totožnost obou osob. Stále je vedeno pátrní po řidiči, který z místa nehody ujel. 

Více jasno do situace by mohla vnést také nařízená soudní pitva, jejíž výsledky budou znát policisté v průběhu několika následujících dní.  Zatím je ve hře několik variant, žádnou z nich nelze ale v této fázi vyšetřování s jistotou ani potvrdit, ani vyvrátit.

Policie ČR prosí o pomoc při vyšetřování případu – žádá případné svědky nehody, aby se ozvali na  linku 158.

hliniste 2

 

 

hliniste 3

———————————————————————————————————————————————————————–

16. 3. 21.25 hod.

Bohužel velmi tragicky skončila dopravní nehoda, která se stala dnes večer na komunikaci u Strážného, mezi obcemi Hliniště a Strážný.

 

Podle informací redakce zde projíždějící osobní auto srazilo dva chodce. Řidič, pravděpodobně viník nehody, z místa ujel. Na jednoho ze sražených měl najet další  automobil, tělo pod ním pak zůstalo zaklíněno, vyprostili jej až hasiči.

 

Oba chodci byli na místě mrtví. U dopravní nehody zasahovaly všechny jednotky Integrovaného záchranného systému, kromě ZZS a Policie ČR byli na místě hasiči  HZS Prachatice a Vimperk a dobrovolní hasiči z Volar.

Příčina nehody je v šetření.

-red-