policie

Nahatý pobíhal po ulicích…

Nahý muž skončil na záchytce

Bez kalhot a spodního prádla se opilý muž pohyboval na veřejnosti.

Vimperští policisté zadrželi v úterý ráno ve Vimperku, na místě veřejnosti přístupném, nahého muže. Jeho „vystoupení“ pravděpodobně zavinil alkohol, kterého mu bylo naměřeno více než 2,5 promile v dechu. Při provedeném odborném měření u něho policisté zjistili téměř dvě a půl promile alkoholu v dechu. Jeho další cesta vedla na protialkoholní záchytnou stanici, případ šetří vimperští policisté.

 

Žena přechovávala konopí

Prachatičtí kriminalisté sdělili podezření 30leté ženě z Prachatic z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Podezřelá, na konci prosince 2013, přechovávala ve svém bytě a v osobním vozidle Renault, zaparkovaném před domem v ulici Česká, pro vlastní potřebu a v množství větším než malém, omamnou látku konopí.

Provedenou kriminalisticko-technickou expertizou byla zjištěna hmotnost rostlinného materiálu po dosušení nejméně 435 g, z čehož bylo získáno nejméně 376 g využitelné sušiny, ve které bylo obsaženo látky delta – 9-THC v rozmezí od zhruba 2,50 % do 4,10 %. Další prověřování provádí prachatičtí kriminalisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

Ukradli nářadí i slepice

Chroboly – prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání dvou mužů z Prachaticka a z Českokrumlovska jako obviněných z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Obvinění společně na konci loňského roku vnikli do skladu nářadí v obci Chroboly, ze kterého odcizili křovinořez, AKU vrtačku a digitální posuvné měřítko. Dále oba obvinění vnikli na oplocenou zahradu v obci Chroboly, kde se vloupali do dřevěného kurníku, ze kterého ukradli slepice. Oba obvinění se nakonec vloupali i do prodejny potravin ve stejné obci – tady si „vzali na cestu“ různé potraviny, alkoholické i nealkoholické nápoje, čokolády, salámy, tabák a finanční hotovost v mincích. Muži svým jednáním způsobili poškozeným škodu za více než 35 000 korun. Jeden z obviněných je v současné době již vazebně stíhán pro jinou trestnou činnost, druhého muže stíhají prachatičtí kriminalisté na svobodě.

 

 

Další okradený řidič

Volarští policisté šetří případ krádeže, kdy dosud neznámá pachatelka si stopla na silnici I. třídy číslo 39 osobní vozidlo Škoda Octavia, se kterým se nechala odvézt z Horní Plané do Želnavy. Při jízdě však zneužila dobroty dvou partnerů, mířících na dovolenou, a nepozorovaně z kabelky, odložené na zadním sedadle, vytáhla dámskou peněženku, z níž ukradla přes 7 000 korun. Peněženku opět nepozorovaně vrátila do kabelky. Volarští policisté provedli ohledání vozidla a po pachatelce intenzivně pátrají.

.

Nejedná se o ojedinělý případ. Během posledních dvou let řešili policisté na Prachaticku 9 podobných případů, z nichž pět má na svědomí 24letá žena z Českokrumlovska, proti které je v současné době vedeno trestní řízení.

.

Vloupání do traktoru

Volarští policisté pátrají po pachateli, který se ze středy na čtvrtek vloupal do lesního traktoru LKT, zaparkovaném v lesním prostranství v katastru obce Arnoštov. Pachatel z traktoru odcizil Gola sadu, čímž poškozené společnosti způsobil škodu za nejméně 2 000 korun. Další prověřování přečinu krádeže prověřují volarští policisté.

 

-red, p cr-