La Putyka vychází z českých hospod

Copak  je to za show? Co se to připravuje? V žánrové skladbě mnoha akcí, které se ve městě i okolí konají, možná tahle doposud chyběla.  Rozhodně, jak se dnes moderně říká, má určitou přidanou hodnotu, kterou objevují diváci každý po svém.

laputyka  laputyka2

Cirkus nebo varieté?

Inscenace La Putyka kombinuje akrobacii, tanec, loutky a sportovní výkony v originálním pojetí nového cirkusu, jenž nahlíží na atmosféru české putyky skelným pohledem střízlivého půllitru. Objevuje hospodskou fantazii a změněnou realitu, kdy na chvíli přestávají platit fyzikální zákony a diváci jsou svědky nečekaných akrobatických, hudebních i pohybových jevů. Co se honí v hlavách hospodských štamgastů, to předvádějí mistři ČR v akrobatických skocích na trampolíně, profesionální tanečníci nebo mistr bojového umění wu-shu. Originální pojetí inscenace vychází z českých reálií hospodského života.

Takže ani cirkus, ani varieté, ani “jen tak” hospoda …

„La Putyka je hospodský nový cirkus,” přibližuje svůj projekt Rostislav Novák.

Představení je doprovázeno živou hudbou tria Vojtěch Dyk/Andrej Rády, Jakub Prachař/Jan Balcar a Jan Maxián/Pavel Skála, která není pouhým doprovodem, ale samostatnou jednotkou, jenž dodává „šťávu“ pohybovým akcím.

 

S inscenací La Putyka se soubor zúčastnil festivalů v Sydney, Shanghaii, Sarajevu, Edinburghu atd.

Cirk La Putyka je soubor, který se profesionálně věnuje žánru „nový cirkus“.Snažíme se překračovat hranice mezi akrobacií, moderním tancem, loutkovým divadlem, koncertem a sportem. Vytváříme vlastní specifickou poetiku a svůj pohled na tento žánr. Pro Cirk La Putyka je důležitá nejen profesionalita v jednotlivých divadelních žánrech a cirkusových číslech, ale i téma, příběh a sdělení.

 

la putika plakat

 

Prozkoumejte i vy  překvapení nového “cirku” a zajistěte si vstupenky včas!

Představení  se koná v městském divadle 23. března, začátek je v 19 hodin, vstupenky si již nyní mžete rezervovat v KIS Prachatice (vstupné v předprodeji 450 Kč na místě 500 Kč; e-mail: infocentrum@prachatice.eu, tel. 388 607 574)