Koncert pro Ukrajinu

Koncert pro Ukrajinu 1. 3. 2 014, Národní dům Prachatice

Proč vůbec Ukrajině pomáhat? Mohlo by nám to být úplně jedno, co se tam děje, je to přece dost stovek kilometrů daleko… Ukrajina je ale evropská země a lidé, kteří tam žijí, jsou stejní lidé, jako my. Kromě toho, že když se chtějí svobodně rozhodovat, mohou za to zaplatit životem.

Dokázali jste si představit, že se někdy něco takového bude dít v jednadvacátém století v Evropě?

Dokázali jste si představit, aby lidé vyšli do ulic jen proto, že chtějí bránit své hodnoty na úkor těch, kteří po nich šlapou?

Dokázali jste si představit, že jsou ještě místa – a nejsou tak daleko od nás – kde se lidé rozhodují o tom, zda svoboda, nebo smrt?

Dokázali jste si představit, že se bude konat všemi oslavovaná olympiáda, která by měla být puncem míru, zatímco v jedné z evropských zemí poteče krev civilistů?

 

Ukrajina, nebo alespoň centrum jejího hlavního města, je dnes válečnou zónou, kde si nikdo nemůže být ničím jistý. Jen proto, že se země dělí na dva tábory: ten, který lidská práva chce respektovat a ten, který nechce. Násilí ale narůstá na obou stranách a je nutné ho zastavit a pomoci jeho obětem. Tím, že pomůžeme materiálně a snad i finančně lidem, kteří za stejného bílého dne, kdy čtete tuhle výzvu, trpí za své názory, podpoříme lidskou svobodu, která je pro nás samozřejmostí jen možná pětadvacet let. Ztratit ji ale můžeme svou letargií, apatičností, sebestředností a přezíráním problémů ostatních.

 

Nebuďme apatičtí a pojďme pomoci Ukrajině alespoň u nás v Prachaticích, na koncertě v Národním domě 1. 3. 2014

Bez nároku na honorář vystoupí: Tvar Bez Formy, Lucie Chánová s kapelou, Black Spirit Rose feat. Ivan Boreš, Luboš Pravda a Luboš Maškara, Ucházím a další

Vstupné bude dobrovolné s tím, že vybrané peníze pošleme prostřednictvím dárcovského konta Ukrajinské iniciativy v ČR.

 

Číslo transparentního účtu:  2000537915/2010 Fio banka


Účel sbírky:
– přímá pomoc lidem postiženým v souvislosti s protesty na Ukrajině, nákup léků, zdravotnických potřeb, poskytnutí zdravotní péče postiženým
– poskytnutí právní pomoci postiženým
– podpora a rozvoj nevládních neziskových organizací na Ukrajině
– s tím spojené nezbytné výdaje
Veřejná sbírka je osvědčena Magistrátem hl. m. Prahy. pod Č.j. S-MHMO/226285/2014 a lze ji konat od 19.2.2014 do 31.1.2017. Informace: Ukrajinská iniciativa v ČR a Ukrajinská tradice v ČR

 

Zde můžete sledovat tok financí na účet

Ve spolupráci s Oblastním spolkem Českého Červeného kříže Prachatice

 

koncert pro ukrajinu