mpilustr

Podomní prodejci to zkouší stále

Informační servis městské policie

 

Ustlal si u výtahu – na linku 156 oznámil občan z Budovatelské ulice, že někdo v uvedeném domě spí v přízemí za výtahem. Strážníci na místě spáče probudili a požadovali na něm doklady totožnosti. Ty u sebe neměl a tak hlídka požádala o prověření údajů, které uvedl, na Policii ČR. Byla potvrzenost totožnost muže a zároveň zjištěno, že není v pátrání Poté byl z místa vykázán.

 

V prodejně na náměstí natočili zloděje – hned dvakrát – při prohlížení kamerových záznamů zjistili v prodejně na náměstí, že na záznamu mají natočeného zloděje. Kamerový záznam vedoucí prodejny přehrála hlídce městské policie, která zloděje poznala. Protože výše hodnoty odcizeného zboží byla dosáhla téměř 1 240 korun, byla krádež oznámena na Policii ČR, která věc dále převzala k šetření.

 

Ve druhém případě se na kamerovém záznamu ocitla hned dvojice zlodějů. Po oznámení na MP a kontrole zboží bylo zjištěno, že chybí zboží v hodnotě 1 960 Kč. Po zhlédnutí kamerového záznamu hlídka oba zloděje poznala, jeden z nich byl za krádeže v posledních třech letech již trestaný. Strážníci na místo proto zavolali policisty z obvodního oddělení P ČR. Jednoho ze zlodějů shodou okolností viděli procházet Dolní branou, po chvíli ho hlídka našla sedět na lavičce v Parkáně. Došel i pro svého známého kumpána, se kterým byli v prodejně a hlídka oba muže s jejich souhlasem převezla na služebnu OO PČR k dalšímu šetření celé události.

 

Výtržník je „známá firma“ – kolem poledne 13. února oznámil strážníkům muž z autobusového nádrží, nevhodné chování jednoho z přítomných. Vzápětí potvrdil oznámení i vedoucí pracovník z autobusového nádraží.

Už v době příjezdu na autobusové nádraží strážníci viděli jim známého pana P. vycházet z nádraží a vyzvala ho k podání vysvětlení, Vše popřel. Na to se ke strážníkům dostal i původní oznamovatel a uvedl celou věc na pravou míru. Důvodem křiku a hádky byla domněnka pana P. o dluhu, který ovšem podle slov oznamovatele neexistoval, což hlučný výtržník odmítal pochopit.

Došlo pouze ke slovnímu konfliktu, ne k fyzickému napadání.

Na místě se hlídka snažila zjistit svědectví i dalších osob, které byly v tu dobu na autobusovém nádrží přítomné. Víceméně potvrdily, že se jednalo pouze o slovní napadení. Hlídka všem zúčastněným oznámila, že věc bude předána k dalšímu šetření správnímu orgánu města a pana P. z nádraží vykázala.

 

Asi jarní úklid – vyhazování věcí z oken a domácí rvačka zaměstnaly strážníky v pátek v sobotu 15. února dopoledne. Incident se odehrával v domě v ul. Pod hradbami ne v noci. Na místo se sjely obě hlídky jak městské, tak státní policie. Oznamovatel už na ně čekal a vysvětloval situaci s tím, že uvedení nájemníci, kteří se perou a vyhazují věci z bytu ven oknem (ze třetího patra), jsou problémoví delší dobu.

Dveře bytu, ze kterého se ozýval křik otevřel muž, který vysvětloval, že se pohádal s přítelkyní a „ujely mu nervy“ To, že vyhazoval při hádce věci z okna se přiznal a k ostatnímu z incidentu s přítelkyní se nechtěl vyjadřovat. Jeho přítelkyně ale uvedla, že ji fyzicky napadl. Oba byli evidentně silně pod vlivem alkoholu. Údajně napadená žena odmítla další vysvětlování i ošetření v nemocnici s tím, že ho nepotřebuj. Policisté ale měli jiný názor – požádali strážníky o převezení napadané do nemocnice a vyžádala si od lékaře zprávu. Žena zůstala v nemocnici na pozorování, záležitost dále řeší státní policie.

 

 

Porušily zákaz podomního prodeje – v pondělí 17. února se na sídlišti Pod Hradbami pohybovaly dvě ženy nabízející levnou elektřinu. Na upozornění jedné z obyvatelek se na místo vydala hlídka MP zkontrolovat dodržování vyhlášky o zákazu podomního prodeje. Uvedené ženy našla a požádala o podání vysvětlení a průkazy totožnosti. Obě uvedly, že pracují pro společnost Comfort Energy Prodej s. r. o. Praha a nabízejí levnější elektřinu pro domácnosti. Byly upozorněny na místní nařízení města o zákazu podomního prodeje.

-red, mp-