Policie sestavila portrét lupiče

Identikit k loupeži

Prachatice – Strážný – Kriminalisté sestavili identikit jednoho z pachatelů loupežného přepadení prodavače v obci Strážný 

Prachatičtí kriminalisté od 13. února 2014 pátrají po dvou pachatelích loupežného přepadení prodavače suvenýrů, alkoholu a cigaret v obci Strážný, kteří se za použití násilí zmocnili finanční hotovosti v řádech statisíců korun. O případu jsme informovali 14. února:  

 

Prachatičtí kriminalisté pátrají po dvou mužích, kteří včera ve 22:45 hodin přepadli prodavače prodejny suvenýrů, alkoholu a cigaret v obci Strážný. Nejprve do prodejny vstoupil jeden pachatel, který po prodavači požadoval cigarety. Ve chvíli, kdy se prodavač sklonil pro zboží, ho muž opakovaně udeřil železnou tyčí. Následně se v prodejně objevil i druhý pachatel, který se přidal k útoku a poškozeného udeřil dřevěnou židlí. Poškozený upadl na zem a než se vzpamatoval, jeden z pachatelů mu z prostoru pod pultem, odcizil finanční hotovost v řádech statisíců korun. Následně z prodejny utekli.

 

 

Popis pachatelů:

 

První podezřelý – muž ve věku kolem 20 let, silnější postavy, vysoký asi 180 cm, černé krátce střižené vlasy, kulatý obličej. Na sobě měl modrou bundu. U sebe měl železnou tyč.  

 

Druhý podezřelý – muž ve věku kolem 20 let, hubené postavy, přes hlavu měl nataženou černou kuklu.

 

Oba hovořili česky.

 

 

Kriminalistům se podařilo sestavit identikit jednoho z pachatelů, který na prodavače použil železnou tyč.

 

identikit pachatel strazny

 

Por. Bc. Martina Joklová, tisková mluvčí jihočeské policie, k popisu pachatelů uvádí:

“Jedná se o muže, bělocha, zdánlivého stáří 19 – 25 let, výšky 175 – 180 cm, silnější postavy, má krátké hnědé středně husté rovné vlasy, česané dopředu. Na sobě měl tmavě modrou bundu, pravděpodobně šusťákovou, bez pruhů a nápisů a modré kalhoty.

 

Jeho spolupachatelem byl muž, zdánlivého stáří 20 let, výšky 180 cm, hubené postavy, přes hlavu měl přetaženou černou kuklu.

 

Informace k pachatelům můžete oznámit na nejbližší policejní služebně nebo přímo na linku Policie České republiky 158. Děkujeme.”

 

-red, p cr-