Policejní pes odhalil drogy v autě

Policejní pes odvedl dobrou práci

Prachatice – Volary

Volarští policisté zjistili u řidiče pozitivní výsledek na amfetamin, služební pes Chasan pak ve voze objevil pervitin a injekční stříkačky.

Ke včerejšímu případu odhalených drog upřesňuje tisková mluvčí jihočeské policiepor. Bc. Martina Joklová:

 

Volarští policisté provedli včera v nočních hodinách společně s policejním kynologem na pozemní komunikaci v obci Volary kontrolu řidiče s osobním  vozidlem Škoda Felicia. Řidiče policisté nejprve vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, která byla negativní. Následně u řidiče provedli screaningový test pomocí zařízení Drug Wipe 5 na přítomnost jiné návykové látky, který u řidiče zjistil pozitivní výsledek na amfetamin.

 

Po tomto zjištění se do práce pustil i policejní pes Chasan, který loni zdárně absolvoval výcvik na vyhledávání drog. Výcvik Chasana se neminul účinkem.

 

chasan1

 

Chasan se svým  psovodem

 

Ve schránce u řidiče našel tři kusy plastových sáčků s obsahem bílých krystalků pervitinu o celkové hmotnosti 1,4 g a v přihrádce u spolujezdce dále objevil černé látkové pouzdro na zip s digitální váhou, kovovou trubičku na šňupání a kovové pouzdro s injekčními stříkačkami. Volarští policisté případ zaevidovali jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.“

-rd, p cr-