AKTUALIZOVÁNO: Pátrání po pachatelích dvou trestných činů

Policisté žádají o pomoc při šetření tragické události na železničním přejezdu a loupežného přepadení.

 

Postavila se před jedoucí vlak

Při ranní tragické události v sobotu 15. února u železničního přejezdu zemřela neznámá žena. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při zjištění její totožnosti.

 

Českobudějovičtí kriminalisté se obrací touto cestou na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při zjištění totožnosti neznámé ženy, která v sobotu ráno v 08:55 hodin náhle, pravděpodobně  v sebevražedném úmyslu, vstoupila do kolejiště přímo před přijíždějící rychlík jedoucí z Prahy do Českých Budějovic. K tragické události došlo u železničního přejezdu v ulici Nemanická v Českých Budějovicích. Kriminalistům se doposud nepodařilo zjistit její totožnost.

 

Žena byla ve věku 50 – 60 let, 170 cm vysoká, štíhlá, nevýrazných boků. Měla černé krátké vlasy. Na sobě měla oblečený černý flaušový tříčtvrteční kabát se zapínáním na výrazné kovové knoflíky o průměru 3 cm žluté barvy s ornamenty. Přes kabát měla pásek zavázaný na uzel. Pod kabátem měla oblečené bavlněné triko s krátkým rukávem ve světle žluté barvě. Na nohou měla strakaté černo-bílé kalhoty a vysoké hnědé elegantní kozačky. Na pravé i levé ruce měla jeden prstýnek ze žlutého kovu, na krku řetízek ze žlutého kovu s přívěskem kulatého tvaru. K železničnímu přejezdu přišla ve směru od Pražské třídy.

 

Pokud máte jakékoliv informace, které by kriminalistům mohly pomoci zjistit totožnost zemřelé ženy, kontaktuje, prosím, kriminalisty na telefonním čísle 974 226 620 nebo přímo na lince 158.

 

 

 

Loupežné přepadení

Prachatičtí kriminalisté pátrají po dvou pachatelích loupežného přepadení, které se stalo ve čtvrtek 13. února ve Strážném.

 

Prachatičtí kriminalisté pátrají po dvou mužích, kteří v uvedený den ve 22:45 hodin přepadli prodavače prodejny suvenýrů, alkoholu a cigaret v obci Strážný. Nejprve do prodejny vstoupil jeden pachatel, který po prodavači požadoval cigarety. Ve chvíli, kdy se prodavač sklonil pro zboží, ho muž opakovaně udeřil železnou tyčí. Následně se v prodejně objevil i druhý pachatel, který se přidal k útoku a poškozeného udeřil dřevěnou židlí. Poškozený upadl na zem a než se vzpamatoval, jeden z pachatelů mu z prostoru pod pultem, odcizil finanční hotovost v řádech statisíců korun. Následně z prodejny utekli.

Popis pachatelů:

První podezřelý – muž ve věku kolem 20 let, silnější postavy, vysoký asi 180 cm, černé krátce střižené vlasy, kulatý obličej. Na sobě měl modrou bundu. U sebe měl železnou tyč.  

 

Druhý podezřelý – muž ve věku kolem 20 let, hubené postavy, přes hlavu měl nataženou černou kuklu.

Oba hovořili česky.

 

Veškeré informace k uvedenému loupežnému přepadení a k pachatelům můžete oznámit telefonicky na linku Policie České republiky 158.

 


-red, p cr-