Kdo je připraven, není překvapen (2)

Umíte pomoci i vy?

 

Pro úraz je ročně hospitalizováno 26,5 tisíc a ambulantně ošetřeno 445 tisíc dětí do čtrnácti let. Až tři stovky dětí a mladistvých do devatenácti let přijde z důvodu vážného úrazu o život.  Dětská úmrtnost v České republice v důsledku úrazů je u nás bohužel nad evropským průměrem. Stěžejní roli  zde hraje prevence a vzdělávání v oblasti první pomoci. Umět pomoci včas znamená  umět zachránit… zdraví a život.

 

Na akci pro veřejnost pod názvem “4 seasons” – JARNÍ úrazy u dětí aneb Kdo je připraven, není překvapen, která se zaměřuje právě na vzdělávání v oblasti  první pomoci a zásad poskytování pomoci v ohrožení života, zve Zuzana Pelikánová z prachatického Červeného kříže:

“Zveme všechny na seminář věnovaný dětským úrazům na jaře, prevenci, první pomoci a bezpečnosti v zimě. Spolu s našimi lektory se seznámíme s typickými úrazy a jejich prevencí, vyzkoušíme si postupy první pomoci a také se něco dozvíme o postupech při alergických reakcích a anafylaktickém šoku. Bohužel sami, někdy i z vlastní zkušenosti, víme, že se ne vždy dokážeme zachovat správně.

 

Seminář je určen rodičům, prarodičům, pěstounům, pedagogům, všem, kteří žijí a pracují s dětmi.
Ve čtvrtek 10. 4. 2014 od 10 hodin v Rodinném centru Sluníčko, Velké náměstí 14.

 

prachatice urazy prednaska