Vernisáž zaplnila galerii

V úterý 4. února v podvečer proběhla v prostorách Městské galerie hotelu Bobík vernisáž výstavy Salve Prachatice, která zachycuje část výtvarných děl z uplynulých 8 ročníků. Úvodního slova se ujal jednatel Městského hotelu Bobík Mgr. Vít V. Pavlík, který přivítal hosty a seznámil všechny přítomné s historií Salve Prachatice, každoročních výtvarných workshopů, které hostí evropské výtvarníky. Každý rok je výtvarný workshop, který se koná v létě a trvá vždy několik dní, na jiné téma. 

 

Hostem vernisáže byla vedoucí odboru kultury, cestovního ruchu a školství města Prachatice paní Mgr. Jiřina Dolejšková, která mimo jiné zmínila velký úspěch, který sklidila výstava Salve Prachatice na českém Velvyslanectví v rakouské Vídni na podzim roku 2013. Významným hostem byl i starosta města Prachatice Ing. Martin Malý. Přítomné návštěvníky přivítala také volarská starostka Bc. Martina Pospíšilová.

 

O hudební vystoupení se postaral Minimalistix, nové seskupení Kateřiny Pavlíkové (saxofon) a Pavla Koldinského (xylosynth). Výstava bude ke shlédnutí od 5. února do 29. března 2014 vždy ve středu, v pátek a v sobotu od 14.00 do 17.00 v prostorách galerie Městského hotelu Bobík na volarském náměstí. 

 

{gallery}volary/foto_obce/2014/02/02_04_volary_vernisaz{/gallery}

 

(ir)