Nová radost snowboardistů na Šumavě

Moderní Snowpark Freestyle Area Špičák vybudovaný na bývalé sjezdovce Lubák, slouží freestylovému lyžování široké veřejnosti. Na své si tu přijdou příznivci snowboardingu a freeski, a to jak pokročilí, tak začátečníci. V rámci otevření snowparku tu proběhl v sobotu bohatý zábavný program a dva lyžařské závody.

 

Převážně teenageři si nenechali ujít “pravý zimní víkend”, který zpříjemnily pěknou muzikou Rockové lyžařky – o to milejší, že přidaly i slevové poukázky na oblečení Hannah.

 

Od pátku jsou po slavnostním otevření  pro snowboardisty připraveny 2 skoky a několik railů včetně těch pro začátečníky.

Na pokladně je možné zakoupit jízdenky určené pouze pro snowpark. Jinak zde samozřejmě platí i všechny časové a denní jízdenky.

 

Foto z openingu snowparku od fotografa Tomáše Maška:

 

{gallery}susice/2014/2_unor/masek_spicak/{/gallery}

 

Největší lyžařský areál na české straně Šumavy nabízí v této zimní sezoně i největší novinku, sjezdovku Spodní Šance, kterou ocení především rodiny s dětmi a méně zdatní lyžaři. Spodní Šance je dlouhá 650 metrů a široká 70–120 metrů, a má mírný sklon vhodný právě pro začátečníky. Sjezdovka je osvětlena a proto se sem z Lubáku přesunulo i večerní lyžování. V části nové sjezdovky je i časomíra, kde si můžete změřit, jak rychle projedete vytyčenou slalomovou tratí.

Areál Špičák tak nabízí od této sezóny tratě vhodné pro všechny skupiny lyžařů a snowboardistů. Od sjezdovky Šance, která je nejprudší v České republice, přes různé sportovní tratě až po mírné svahy. Nový vlek ve spodní části Šancí přepraví za hodinu 7 550 lyžařů oproti původním 1 200. 

– red, lyzovani.spicakcz-