Peníze jako záloha – pravidla stejná pro všechny

Více než desetiletou tradici má finanční podpora města Prachatice formou grantů směrem k subjektům, které pořádají akce pro širokou veřejnost a obohacují tak kulturní, společenský i sportovní život ve městě a jeho okolí. I letos podpoří město řadu projektů.

 

Na podporu sportovního života ve městě byla v loňském roce vyhlášena poprvé nová výzva, která má motivovat především k pořádání akcí a aktivit především dětského, mládežnického a výkonnostního sportu, sportovní družstva, jednotlivce, kteří svými výkony reprezentují Prachaticko.

 

V roce 2013 bylo podpořeno celkem 83 projektů, v oblasti kultury, volného času… v objemu 550 tisíc korun, v oblasti sportu vydalo město 1 500 000 korun na aktivity pořádané 16 subjekty.

 

I v letošním rozpočtu jsou prostředky určené pro obě oblasti které je možné z grantového balíčku podpořit. Žádosti a následné administrativní zpracování projektu, včetně finálního vyúčtování po skončení akce, musí splňovat všechny formální náležitosti. Protože se žadatelé o finanční prostředky budou moci ucházet již během února, připravil městský úřad seminář, který zájemce na zpracování administrativy s projekty spojené, připraví. Ti, kdo chtějí o finanční podporu ze strany města požádat, by ho rozhodně měli využít, protože v letošním roce budou příspěvky přidělované formou záloh, které podléhají povinnosti včasného vyúčtování. V případě nedodržení podmínek k řádnému zpracování projektů, by musela být částka navrácena městu.

 

SEMINÁŘ pro žadatele o grant:

konzultace se pro rok 2014 připravuje na pátek 7. února 2014 na MÚ  Prachatice od 13 hodin

(zasedací místnost, I. poschodí, s možností využití výtahu)

 

-red,mppt-